Vágólapra másolva!
Már több mint négyezren jelentkeztek a büntetés-végrehajtás közelmúltban indult toborzására, a büntetés-végrehajtás továbbra is keresi az új munkatársakat - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
Vágólapra másolva!

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta:

a következő években mintegy 30 százalékkal bővül a büntetés-végrehajtás személyi állományának létszáma.

A közelmúltban indult toborzásnak köszönhetően november végéig 4217-en adták be jelentkezési kérelmüket, a toborzó irodákban egy átlagos napon csaknem százan érdeklődnek. A jelentkezők fizikai állapotfelmérésen, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon vesznek részt, amelyek jelenleg is zajlanak.

Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, betöltötte 18. életévét, legalább érettségivel rendelkezik, büntetlen előéletű, egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra.

A jelentkezés felső korhatára 55 év.

Várhatóan 2017 januárjában kezdődik el az a héthónapos szakmai képzés a pályázók részére, amely felkészíti őket a büntetés-végrehajtás szervezetében a hivatásos szolgálat ellátására.
Az állomány számára a börtön kiszámítható, hosszú távra tervezhető munkahelyet teremt, amelyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak - tette hozzá a szóvivő.

Azok, akik a büntetés-végrehajtásnál szeretnének dolgozni, még jelentkezhetnek a toborzó irodákban, illetve az önéletrajzokat a toborzas@bv.gov.hu e-mail címre vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára, a Budapest 1054, Steindl Imre utca 8. szám alá várják. Az érdeklődők hétköznapokon 06-1-301-8150-es telefonszámon kaphatnak információt.ú

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig, A Belügyminisztérium korábbi közlése szerint a következő években Kunmadarason ezerfős, Békésen, Hevesen, Kommádiban Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón ötszáz fő elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.