Marad a gyengén felhős, napos, tiszta idő

időjárás eső esős ősz tavasz
In front of the Federal German Chancellery, Autumnal coloured trees are reflected in a puddle in Berlin, Germany, 17 October 2016. Photo: SOPHIA KEMBOWSKI/dpa
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán eleinte marad a gyengén felhős, napos, tiszta idő - írja a Köpönyeg.hu; majd délutántól fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől néhol hószállingózás is előfordul. A szél nyugatira fordul és élénk lesz.

Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult idő lesz, és nyugat felől egyre többfelé valószínű csapadék: eleinte havas eső, ÉK-en hó, majd egyre inkább gyenge eső, szitálás esélyes. Ismét megerősödik az ÉNy-i szél. Délutánra +5 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken lassan csökken a felhőzet, előbújik a nap. Elszórtan fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik a légmozgás. 4 és 10 fok között alakul a csúcsérték.

Szombaton kevés felhőre, többórás napsütésre számíthatunk. Az élénk északi, északnyugati széllel ismét egyre hidegebb levegő éri el hazánk térségét. Elszórtan fordul elő hózápor. +3 fok köré hűl a levegő.

Vasárnap a ragyogó napsütés mellett néha hófelhők jelennek meg az égen, melyekből elvétve lehet hózápor. Újra erős fagyra készülhetünk, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Lezuhant kedden Kolumbiában egy utasszállító repülőgép 81 emberrel, köztük a brazil első osztályú Chapecoense labdarúgócsapat játékosaival a fedélzetén – közölték a kolumbiai hatóságok. Hatan élték túl a balesetet.

Eltűnt egy testvérpár Budapesten. A 16 éves lány és öccse Pesterzsébetre indult, de egy napja nem látták őket. A rendőrség fénykép alapján körözi az eltűnt testvéreket.

Rosszul lett és elájult a Class FM volt műsorvezetője. Egy hét után kidőlt a sorból Abaházi Csaba, a 103.9 Sláger FM új reggeli műsorának műsorvezetője. A Class FM-től érkezett rádiós vasárnapról hétfőre virradóra lett rosszul. Az éjszakai órákban pár percre az eszméletét is elveszítette.

Megszólalt a repülőgép-tragédia első túlélője. Alan Ruschel labdarúgó volt az első, akit kórházba szállítottak, miután Kolumbiában hétfőn lezuhant a Chapecoense csapatát szállító repülőgép. A 81 utasból hatan élték túl a balesetet.

Korábban Messi is a lezuhant géppel utazott. Három hete Lionel Messi és argentin csapattársai is ugyanazzal a repülőgéppel utaztak, mint amelyik hétfőn lezuhant Kolumbiában.

Boldog névnapot

November 30. az év 335. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 31 nap van hátra.

Ma az Andrásokat ünnepeljük.

Az András a görög Andreasz névből származó férfinév. Jelentése: férfi, férfias. Az András bibliai név, András apostol Jézus első tanítványa, Szent Péter testvére volt. Női párja: Andrea.

Távkapcsoló

21.40-kor megnézheti a Berni követ című filmet a Dunán, érdemes rászánni másfél órát. Ha a magyar film önnek nem elég mozgalmas, és világméretű drámára vágyik, akkor irány a TV2, este tízkor a Deep Impact című katasztrófafilm van adásban. A Viasat3 a Lakástalkshow újabb részével jön este 11-től.

Mozipremierek

  • Szövetségesek
  • Vaiana
  • A mélység kalandora
  • A szobalány
  • Underworld - Vérözön
  • #sohavégetnemérős
  • Én, Daniel Blake
  • Halj már meg!