Hideg lesz, de hét ágra süt majd a nap

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden ragyogó napsütés valószínű időnként felhőzet-növekedéssel - írja a Köpönyeg.hu. Elvétve fordul elő hózápor, hószállingózás. Reggel kemény fagy várható -10 és -3 fok közötti minimumokkal.

Délután is mindössze 0, +5 fok valószínű. Élénk marad az ÉNy-i szél.

Szerdán a nap első felében marad a napos idő, majd megnövekszik a felhőzet, és estétől hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. Reggel ismét sokfelé lehet erős fagy, a csúcsérték +3 fok körül alakul.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé lehet eső, szitálás, északon és északkeleten hó, havas eső is. Az ÉNy-i szél megerősödik. Megenyhül az idő: 4 és 9 fok között várható a maximum.

Pénteken marad a borús, enyhe időjárás. Többfelé fordul elő újabb eső, szitálás. Csak átmenetileg gyengül a légmozgás. +6 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Már szerdán bejelenthetik a nyugdíjemelést. A bérek emelkedése miatt elképzelhető, hogy jövőre magasabb lesz az infláció a korábban tervezettnél, így a 2017-re szóló nyugdíjemelés is nagyobb arányú lehet. A nyugdíjak emeléséről szerdán dönthet a kormány.

Ürüléket kellett ennie: brutálisan kínozták lakótársukat a szegedi fiatalok. Embertelenül megkínozta lakótársát két szegedi férfi és egy fiatalkorú lány: ürüléket, csikkeket etettek az áldozattal, rendszeresen verték, öngyújtóval égették a testét.

Ukrajna migránsokat fogadna be a vízummentesség fejében - Az ukrán igazságügyi tárca eurointegrációért felelős miniszterhelyettese szerint Ukrajna magára vállalhatná egyes európai országok migránskvótáját, így téve magát érdekessé az EU számára. Több ukrán politikus már korábban felvetette, hogy akár több százezer Európába igyekvő migránst lehetne betelepíteni a csernobili zónába.

Fél évszázad után helyreáll a menetrendszerinti légiforgalom az USA és Kuba között - Hétfőn újraindul a rendszeres légi forgalom az Egyesült Államok és Kuba között. Az American Airlines gépe a floridai Miamiból száll fel, a JetBlue pedig New Yorkból indítja járatát.

Kutyákat vittek el az Illatos útról, örökbeadó napot tartottak.

Boldog névnapot

November 29. az év 334. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 32 nap van hátra.

Ma a Taksonyokat ünnepeljük.

A Taksony török eredetű régi magyar személynév, aminek a jelentése szilaj, fékezhetetlen, más, de kevéssé elfogadott vélemény szerint a jelentése jóllakott.

Távkapcsoló

Ha szeretne kibillenni a mindennapok rutinjából, és nosztalgiázna egyet, akkor ott a Szerelemhajó 18.10-kor és a T. J. Hooker 19.05-kor az M3 csatornán. Ha krimire vágyik, akkor irány a Prime, este nyolckor NCIS, egy órával később pedig a Gyilkos számok van soron.

Mozipremierek

  • Szövetségesek
  • Vaiana
  • A mélység kalandora
  • A szobalány
  • Underworld - Vérözön
  • #sohavégetnemérős
  • Én, Daniel Blake
  • Halj már meg!