2000 iskola szűnt meg, és 800 nyílt tíz év alatt

osztálypénz, iskola, tanterem Szabi cikkéjhez, gyerekek érkeznek a tantermükbe
Vágólapra másolva!
Az Oktatási Hivatal statisztikái szerint az elmúlt 10 évben kétezer iskola szűnt meg és csupán nyolcszáz új nyílt Magyarországon. A legtöbb intézményt - 783-at - 2007-ben szüntettek meg, viszont ekkor alapították a legtöbbet is.
Vágólapra másolva!

Több mint kétezer iskola szűnt meg Magyarországon az elmúlt tíz évben, és ugyanezen idő alatt nyolcszáz új oktatási intézményt nyitottak - írta a Magyar Nemzet az Oktatási Hivataltól kikért adatokra hivatkozva.

A legtöbb intézményt, 783-at 2007-ben szüntettek meg, viszont ekkor alapították a legtöbbet is, bár számot a lap nem közölt.

Egy évvel később 260, 2011-ben 175 iskola zárta be kapuit, 2015-ben pedig 300 - utóbbi adat nem nem tényleges megszüntetést jelent, mivel a szakképző középiskolák csupán az erőforrástárcától egy másik tárcához, a nemzetgazdasági minisztériumhoz kerültek.

Kétezer iskola zárt be az elmúlt 10 évben - képünk illusztráció Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Setényi János oktatáskutató a Magyar Nemzetnek azt mondta: a kevesebb gyermek miatt kevesebb iskolára és tanárra van szükség, ami megtakarítást jelent az államnak, és ha ezt nem vonják ki az oktatásból, akkor azt a legnehezebb körülmények között dolgozó iskolák fejlesztésére fordíthatnák.