Bundaellenes egyezményt ír alá Magyarország

Vágólapra másolva!
A sporteredmények tiltott befolyásolása elleni egyezményt ír alá Magyarország egy jövő heti nemzetközi tanácskozáson Budapesten. Az európai országok sportminisztereinek és államtitkárainak konferenciáján a 2024-es olimpiai pályázatot is bemutatjuk.
Vágólapra másolva!

Lassan egy éve dolgozik a szaktárca azon, hogy minél méltóbb körülmények között fogadják a jövő héten az Európa Tanács sportminisztereit – mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. A tanácskozás (EPAS) célja, hogy Európa sport kihívásait megtárgyalják, és közös irányelveket fektessenek le. A sport fejlesztése az összes ágazatra kifejti a hatását, ezért nagyon fontos, hogy ezen a területen, milyen fejlesztések valósulnak meg – mondta az államtitkár.

Az EPAS-tanácskozáson kiemelt figyelem irányul majd a doppingellenes küzdelemre. A tanácskozáson téma lesz a sportmérkőzések manipulálásának kérdése is, és a bunda elleni küzdelem lépései. Az UEFA-ra és a FIFA-ra is hatással lesz a bundaellenes megállapodás aláírása – vélte a sportállamtitkár.

Orbán Viktor is megjelenik majd

Novák Katalin, az Emmi családügyi államtitkára azt monda, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz majd az EPAS ülésén. A mostani konferencia előzménye, hogy Simicskó István még 2014-ben jelezte, hogy 2016-ban Magyarország megrendezné a sportminiszteri találkozót.

Elismerés hazánknak, hogy ez a nemzetközi szervezet itt tartja a konferenciáját, mivel 41 országból érkeznek majd vendégek – mondta az államtitkár. A 2024-es magyar olimpiai pályázatot is be fogjuk mutatni a vendégeknek. Magyarország csatlakozni fog a bundaellenes egyezményhez – jelentette be Novák Katalin.