Vágólapra másolva!
Lehallgatással, titkos nyomozással buktatták le a szegedi ügyvédet és társait, akik milliókat csaltak ki egy előzetes letartóztatásban ülő vádlottból – a  vesztegetésre kért pénzt pedig elosztották volna.
Vágólapra másolva!

Rabok, élettársaik és egy szegedi ügyvéd is részt vett abban a többmilliós összértékű csalásban, amit a Központi Nyomozó Főügyészség derített fel, titkos nyomozati eljárásban – magyarán lehallgatással, e-mailek és sms-ek átböngészésével.

Lenne egy kapcsolat

Az ügy elsőrendű vádlottja költségvetési csalás miatt került előzetes letartóztatásba, két, más ügyben ülő rabtársa viszont elhitette vele, hogy egy

ügyész ismerősük többmilliós kenőpénz fejében megszüntetné az előzetest, sőt, a csalás miatt indított nyomozást is.

Az ügyvéd is biztatta

Az elsőrendű vádlott – aki egyben a beetetés kárvallottja is lett – hitt nekik, bizalmát pedig csak erősítette, hogy saját ügyvédje is támogatta a kenőpénzes akciót.

A csalásba beavatott, abban aktívan részt vevő jogász a beszélők során

saját mobilját adta kölcsön védencének

hogy a rab telefonon beszélhessen a barátnőjével, és a hárommilliós kenőpénz összegyűjtésére kérje az asszonyt.

A szabadlábon lévő élettárs – aki a trükkös vesztegetési ügy másodrendű vádlottja lett – pedig szerzett is pénzt. Több millió forintot, egy részletben pedig félmillió forintot utalt át az ügyészi segítséget ajánlgató egyik rabtárs feleségének számlájára, és egy kisteherautót is átadott neki, kiegészítésként.

Nekik kellett

A titkos nyomozás során aztán kiderült, hogy az összejátszó rabok és az ügyvéd nem vesztegettek meg senkit, erre módjuk sem lett volna:

a pénzt egymás között akarták elosztani,

de erre már nem volt idejük.

Mindenki sáros

A kenőpénzt felajánló elsőrendű vádlottat, barátnőjét és a csalásban főszerepet játszó ügyvédet most kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség – az ügyészi kapcsolatokkal hitegető rabtársakat és a pénzt átvevő feleséget pedig vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolják.

A vesztegetésért maximum öt év, üzérkedésért maximum nyolc év börtönbüntetést lehetne kiszabni. Úgy tudjuk, a vádhatóság azt is indítványozta, hogy a trükkös ügyvéd soha többé ne tölthesse be hivatását.