Öt településen időközi önkormányzati választás vasárnap

önkormányzati választás 2014. 
Urnabontás
Budapest, 2014. október 12. Urnabontás az 5. kerületi Sütő utcában, a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban kialakított 9. számú szavazókörben az önkormányzati választáson 2014. október 12-én. MTI fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Erdőtarcsán, Szuhakállón, Markócon, Pálosvörösmarton és Siófokon is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap. Több településen polgármestert és képviselő-testületet is választanak egyszerre.
Vágólapra másolva!

Öt településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Erdőtarcsán és Szuhakállón polgármestert, Markócon és Pálosvörösmarton településvezetőt és képviselő-testületet, Siófokon pedig két roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A Nógrád megyei Erdőtarcsán azért lesz időközi választás, mert Markó Anita független polgármester lemondott.

Itt öten indulnak a tisztségért: Varga Péter, Varga Péterné Tóth Csilla, Sebestyénné Brodács Hajnalka és Csizmár Gyula független jelölt, és Herédi Sándor (Magyar Munkáspárt).

Öt településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhakállón ugyancsak a korábbi településvezető lemondása miatt tartanak választást. Itt négy közül választhatnak a helyiek: a korábbi polgármester, Dávid István mellett indul Tóth Zoltán és Szotáczki Attila függetlenként, valamint a Magyar Munkáspárt színeiben Tóth Ferenc.

A Baranya megyei Markócon polgármestert és képviselőket is választanak, mivel a képviselő-testület feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért Lantos Tamás Ferenc korábbi polgármester és Kovács Sándor verseng, a két képviselői helyre öten pályáznak, mindannyian függetlenek.

Szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt választanak polgármestert és képviselőket a Heves megyei Pálosvörösmarton.

Itt három jelölt indul: Bene-Sinkó Beáta függetlenként, Gál Benedek a DK és az MSZP közös jelöltjeként, Nagy Attila Tibor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul.