Felmentették Pityinger Lászlót

dekoráció demonstráció DÍSZTÁRGY FOTÓ ÁLTALÁNOS Orbán Viktor-szobor Orbán-szobor SZEMÉLY szobordöntés TÁRGY tüntető
Budapest, 2013. szeptember 29. Ledöntik Orbán Viktor miniszterelnök dekorációs anyagból, az alkalomra készített szobrát a Magyar Szolidaritási Mozgalom demonstrációján Budapesten a Clark Ádám téren 2013. szeptember 29-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Jogerősen felmentette a Fővárosi Törvényszék Pityinger Lászlót, ismertebb nevén Dopemant, akit Orbán Viktor kormányfő hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdasággal vádoltak.
Vágólapra másolva!

A törvényszék - az elsőfokú bíróság döntésével megegyezően - bűncselekmény hiányában mentette fel a vád alól a Dopeman néven ismert rappert.

Az eljárásban a másodfokú bíróság - mivel az első fokon eljáró bíróság felvetette a becsületsértés lehetőségét - átiratban megkereste a kormányfőt, hogy kíván-e az ügyben magánindítványt tenni. Mivel azonban a megkeresésre a miniszterelnök nem reagált, ezt a bíróság nem vizsgálhatta - mutatott rá a bíró.

A jogerős végzés kihirdetését követően Pityinger László újságíróknak azt mondta: győzött az igazság.

Pityinger László - Dopemanegy tüntetésen Forrás: MTI/Kollányi Péter

A vádirat szerint egy 2013. szeptember 29-i tüntetésen ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobrot, majd amikor a földre zuhant, a rapper belerúgott a testről levált és elgurult fejbe.