Ma is sütni fog a nap

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön az ország északkeleti felén egyre kiterjedtebb lehet a párásság, illetve a DNy-i határszélen is képződhet köd – írja a Köpönyeg.hu. Napközben a köd egy része tartósan megmaradhat, máshol kisüt a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: a borús tájakon 9, a napos részeken 13 fok körül alakul.

Pénteken délelőtt párás idő valószínű, majd délután erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől már szitálás, gyenge eső is kialakul. Reggel 4, délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, főleg reggel és este fordul elő eső. A csúcsérték 10 fok körül alakul.

Vasárnap borongós időre van kilátás, többfelé esővel. Párás lesz a levegő, néhol köd is képződik. A szél északira fordul, estétől erős lehűlés kezdődik.

Boldog névnapot

November 24. az év 329. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 37 nap van hátra.

Ma az Emmákat ünnepeljük.

Az Emma női név germán eredetű, alakváltozataival, az Irma és a német Erma névvel együtt Ermin, Irmin germán isten nevéből származik, más feltevések szerint a germán hermion néptörzs nevéből ered. Irmin a háború germán istene vagy a zivatar démona. Nevének jelentése egyes források szerint: nagyság. Az Emma egyben az Erm-, Irm- kezdetű nevek rövidülése is.

Távkapcsoló

A TV2-n Backstrom nyomozó folytatja a bűnügyek megoldását, az RTL Klubon a Válótársak csatáznak tovább egymással. A Viasat3-on az Észbontók észbontó válaszain nevetgélhetünk, a Prime-on 22 órától jelentkezik a Gotham, a LifeNetworkön éppen a szójáról és a kagylóról derül ki, hogy Mi van benne valójában?.

Mozipremierek

  • Tapló Télapó 2.
  • Bezárva
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón
  • #Jézus - Apám nevében
  • Cop Mortem
  • Az állam Fritz Bauer ellen