Budapesti pékséget zárt be a Nébih

Vágólapra másolva!
Egy ferencvárosi pékségben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az üzemben súlyos higiéniai problémákat, rovarokkal szennyezett alapanyagokat és félkész termékeket is találtak az ellenőrök. 
Vágólapra másolva!

Az üzemben nagy volt a rendetlenség, a kosz, a higiénikus kézmosás lehetőségei sem voltak biztosítva. Több berendezés rendkívül koszos, pókhálós volt. A helyiségekben többfelé penész nyomai látszottak. A mennyezeti lámpákról hiányzott a műanyag burkolat. A razziáról videót is készítettek az ellenőrök:

Az öltözők koszosak, rendetlenek voltak. Az üzem feldolgozó terének nem volt ajtaja, egy koszos műanyag szalagfüggöny választotta el az árukiadó résztől.

Az ellenőrzés kezdetén két macska is az üzemben volt.

A pékségben nem vezették a nyomon követéshez szükséges dokumentációt.

Az ellenőrök több mint 500 kg jelöletlen, szennyezett, illetve lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból, és a már kiszállított termékek visszahívását is elrendelték a szakemberek. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Az eljárás folyamatban van,

az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A cég több kiskereskedelmi egységbe is szállított Budapesten. A tevékenység folytatásának feltétele a higiéniai hiányosságok pótlása, a nyomon követési rendszer kidolgozása és a hiányzó dokumentumok bemutatása, ezeket a Nébih ismételt helyszíni szemlén ellenőrzi majd.