Központi írásbelit kér a felvételizőktől sok középiskola

gyerek vizsga felvételi
Female teacher watching class doing educational exam
Vágólapra másolva!
Az idén 409 középiskola – az intézmények 61 százaléka – írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Az írásbeli vizsgákra december 9-ig lehet jelentkezni.
Vágólapra másolva!

Az Oktatási Hivatal közzétette honlapján a központi írásbeli felvételit kérő iskolák listáját. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő.

Az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy a diákok és szüleik mielőbb tájékozódjanak a középiskolák kínálatáról, és ha a választott iskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van, a tanulók feltétlenül jelentkezzenek az írásbeli felvételi vizsgára.

A jelentkezés határideje december 9.

A jelentkezést ahhoz az iskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező vizsgázni szeretne.

Idén a középiskolák 61 százaléka írta elő a hozzájuk jelentkező tanulóknak a központi írásbeliket Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Phil Boorman

A tájékozódáshoz nagy segítséget adhat az Oktatási Hivatal honlapján, a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt elérhető elektronikus kereső felület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói között tallózhat a látogató.