Többórás napsütés várható, csapadék nem lesz

időjárás Budapest köd napsütés
A Hungarian rides his bicycle on the banks of the Danube River in front of the oldest bridge in Budapest covered by fog on November 18, 2009. AFP PHOTO / FERENC ISZA / AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden hajnalban főleg délnyugaton és északkeleten válik párássá a levegő – írja a Köpönyeg.hu. Délelőtt a párafoltok megszűnnek, és többórás napsütés várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél megélénkül. Reggel 3 és 10, délután 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet – az Alpokalján lesz a legmelegebb.

Nincs front felettünk.

Szerdán az ország ÉK-i felén sűrű köd képződhet, mely akár tartósan megmaradhat. Az ország többi részén folytatódik a gyengén felhős, kellemes, napos idő. A borús tájakon 7–11, máshol 12–15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön még nagyobb területen alakul ki köd, mely egyre makacsabban megmarad. Napos tájak főleg délnyugaton lesznek. A ködös tájakon csak 5, máshol 12 fok körül várható a csúcsérték.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, néhol szitálás is kialakul. Az ország nagy részén már csak 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de délen és nyugaton még kitart a melegebb idő.

Hétvégén erősen felhős idő várható, szórványosan esővel, záporral. Lényeges változás nem lesz az időjárásban: 10 fok körül alakulhat a maximum.

Boldog névnapot

November 22. az év 327. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 39 nap van hátra.

Ma a Cecíliákat ünnepeljük.

A Cecília latin eredetű női név, a Caecilius római nemzetségnévből származó férfinevek női párja. A név alapszavának jelentése: vak. Férfi párja: Cecilián.

Távkapcsoló

Jean-Claude Van Damme a Dupla dinamitban akciózik a TV2-n, az RTL Klubon folytatódik a Keresem a családom, a Viasat3-on Lovász László jelentkezik a Lakástalkshow-val. A LifeNetworkön megtudhatjuk, mi az, Amiről a Vészhelyzetben sem beszélnek, a Super TV2 A majmok bolygója 2001-es változatát adja.

Mozipremierek

  • Tapló Télapó 2.
  • Bezárva
  • Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón
  • #Jézus - Apám nevében
  • Cop Mortem
  • Az állam Fritz Bauer ellen