Erdőnyi marihuána virágzott egy veszprémi irodában

Vágólapra másolva!
Több száz tő marihuána nőtt egy veszprémi belvárosi irodában – a titkos kertet egy ingatlanközvetítő és barátja tartotta fent, átverték az ingatlan tulajdonosát is.
Vágólapra másolva!

Váratlan helyen bukkantak virágzó marihuánaültetvényre a veszprémi rendőrök: egy 150 négyzetméteres belvárosi irodában fedezték fel a több száz tőből álló titkos kertet, a gyanú szerint

egy helyi ingatlanközvetítő és gyerekkori barátja egy éven át termesztett itt füvet.

Fiktív bérlő, igazi fű

A két férfi 2015 elején határozta el, hogy marihuánatermesztésbe fognak. Az ehhez szükséges eszközöket együtt szerezték be, a helyszínről viszont az ingatlanközvetítő gondoskodott: kiválasztott egy belvárosi irodát, és barátját egy (fiktív) szlovák cég ügyvezető igazgatójaként bemutatva sikerült is kibérelniük a helyiséget – sőt,

azt is elérték, hogy az ingatlan tulajdonosa korszerűsítse az elektromos hálózatot, amire a nagy energiaigényű termesztés miatt volt szükség.

Egy évig kertészkedtek

A vádirat szerint a tulaj nem tudott a bérlők terveiről, a két férfi pedig 2015. december végéig legalább

ötszáz tő marihuánát gondozott

és szüretelt le a magasföldszinti irodában, ehhez pedig profi szellőző-, fény- és öntözőtechnikát alakítottak ki a helyiségekben.

Nem egyértelmű, hogy a rendőrök honnan tudtak a belvárosi füves kertről, de az üzemi szintű termesztésnek egy decemberi házkutatás vetett véget. A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a két férfi ellen.

Mivel jelentős mennyiségű drogról van szó, a Btk. alapján akár öttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak.