Vágólapra másolva!
Az előzetesből is gyilkossággal fenyegetőzött a drogkereskedelemmel vádolt férfi, barátnője pedig riasztópisztollyal próbálta megfélemlíteni az árulónak gondolt bűntársakat.
Vágólapra másolva!

Drogterjesztéssel gyanúsították őket, de így is tudta emelni a tétet a soproni Bonnie és Clyde: halálosan megfenyegették árulónak hitt ismerőseiket, most ezért is felelniük kell.

Rejtett mobil, halálos fenyegetés

A páros egy kábítószer-terjesztő csoportnak dolgozhatott. A 33 éves férfi előzetes letartóztatásba is került, barátnője ugyanakkor szabadlábon védekezhetett,

a férfi pedig egy cellában rejtegetett mobillal tartotta vele a kapcsolatot.

A nő egy márciusi napon éppen Sopronban sétált, és barátjával beszélgetett, amikor összefutott az ügy két másik gyanúsítottjával. Azonnal át is adta nekik a mobilt, az előzetesből telefonáló partnere pedig halálosan megfenyegette a besúgónak tartott bűntársakat:

meghalnak, és családjukat is kiirtja, amiért feldobták őt a rendőrségen.

Gáláns ellenség

Az ügy itt abszurd fordulatot vett, mert a lecsukott férfi utasítására a nő egy mobilt is vásárolt a megfélemlített sértetteknek – csak azért, hogy barátja tudja velük tartani a kapcsolatot.

Hogy nyomatékosítsa a fenyegetéseket, a nő gázpisztollyal lőtt a távozó ismerősök után, és azt ordította:

de legközelebb célba fog találni!” A lövöldöző később szintén előzetes letartóztatásba került a drogterjesztés gyanúja miatt.

Öt évet is jelenthet

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség most már „kényszerítés hatósági eljárásban” minősített esetével is vádolja a párost – mivel büntetőügyben próbáltak nyomást gyakorolni, csak ezért akár öt év szabadságvesztésre ítélhetik őket.