Negyedmilliót fizetett a megfélemlített kamasz

Vágólapra másolva!
Először cigarettás fotóval, majd bátyja megverésével zsarolták a 16 éves budai fiút – a rémült kamasz negyedmillió forintot fizetett ki, csak hogy békén hagyják végre őket.
Vágólapra másolva!

Kortársai zsaroltak és fenyegettek egy 16 éves budai fiút, a terror hónapokig tartott, mire elfogták a fenyegetőket.

Láttuk, hogy cigiztél

A sértettel először 2015 októberében találkozott a két, szintén fiatalkorú, 16 és 17 éves vádlott, akik először egy leleplező, cigis fotóval próbáltak zsarolni: ha nem kapnak pénzt, a fényképet elküldik a fiú szüleinek.

Fenyegetőztek és trükköztek

A fenyegetés nem hatott, ezért a zsarolók keményebb módszert választottak: egyikük ordítozva kijelentette, hogy ő mindenre képes, és utalt rá, hogy a sértettnek, de akár

bátyjának is baja eshet.

A megijesztett kamasz erre már odaadta a nála lévő ötezer forintot. Ezzel kezdődött a 2015 decemberéig tartó zsarolás:

a két vádlott összesen 250 ezer forintot szerzett

üzenetekkel, telefonhívásokkal – sőt, megtévesztéssel. A játszma része volt az is, hogy hamis profillal keresték meg áldozatukat a Facebookon, és azt ígérték: 90 ezer forintért a fiktív ismerős el tudja intézni, hogy leálljanak a zsarolók.

Felfüggesztett vár rájuk

A fiú látszólag elfogadta az ajánlatot, a zsarolók pedig harmadik társukat, egy 14 éves fiút küldték a pénzért.

Az utolsó találkozóra azonban a rendőrség is eljött, és rövid időn belül elfogták a fenyegetőket. A 16 és 17 éves fiúkat súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással, 14 éves segítőjüket "csak" zsarolással vádolja az I. és XII. kerületi ügyészség – a vádhatóság felfüggesztett szabadságvesztést kér az idősebb vádlottak esetében.