Vágólapra másolva!
Évente csaknem ötezer hívás fut be öngyilkossági szándék miatt a lelkisegély-szolgálathoz. A legtöbben azért telefonálnak, mert érzelmi, párkapcsolati, családi problémáik vannak, magányosak.
Vágólapra másolva!

Évente csaknem ötezer olyan hívás fut be a 116-123-as számon elérhető, ingyenes lelki elsősegély-szolgálathoz, amikor a hívó öngyilkossági szándék miatt telefonál - írta a Magyar Nemzet. A legtöbben azért telefonálnak, mert érzelmi, párkapcsolati, családi problémáik vannak, magányosak.

A lapnak Székely András, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke elmondta: bár csökkenőben van, de

még mindig magas az öngyilkosságok száma Magyarországon, tavaly közel kétezer ember vetett véget az életének, százezer emberre 19 öngyilkosság jut.

Az elnök tájékoztatása szerint tavaly körülbelül százezer rászoruló ember érezte úgy, beszélnie kell valakivel a helyzetéről.

A lelki elsősegélyt felhívók mintegy 10 százaléka 18 év alatti, a legtöbben 19-45 év közöttiek. A hívók között sok a férfi.

A lelki elsősegély-szolgálatnál csaknem hatszáz önkéntes dolgozik az ország 18 pontján, ezek közül hat 24 órás szolgálat. Azok, akik a hívásokat fogadják, teljesen ingyen, szabadidejükben teszik - mondta a lapnak az elnök.

Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, hívja az éjjel-nappal ingyen hívható 116-123-as telefonszámot, és olvassa el ezt az oldalt.
Ha más miatt aggódik, itt érdemes tájékozódni, hogyan segíthet rajta.