Vágólapra másolva!
Három hónappal meghosszabbították a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását – a férfi ügyvédje hiába kért ezúttal is enyhítést.
Vágólapra másolva!

Október 21-e óta előzetes előzetesben ül a Teréz körúti robbantás 23 éves gyanúsítottja, a Budai Központi Kerületi Bíróság pedig

hétfőn ismét meghosszabbította a kényszerintézkedést, ezúttal 2017. február 21-ig.

Hiába kértek enyhítést

P. László ügyvédje ezúttal is hiába kérte az előzetes letartóztatás megszüntetését és enyhébb intézkedést, a bíróság ezt elutasította – arra hivatkozva, hogy a megalapozott gyanú továbbra is fennáll.

A testület azt is érvként hozta fel a hosszabbítás mellett, hogy

a vádlott egzisztenciális körülményei bizonytalanok,

és a házkutatás során lefoglalt tárgyi bizonyítékok az előzetes mellett szólnak.

Kirakatban robbantott

A fiatal férfi a vádak szerint szeptember 24-én éjjel pokolgépet robbantott Budapest belvárosában, egy Teréz körúti üzlet kirakatában. A robbantásban két arra járőröző rendőr sérült meg, súlyosan, illetve életveszélyesen.

A támadás után hatalmas rendőrségi mozgósítás kezdődött, de így is csak egy hónappal később, Keszthely külterületén fogták el a feltételezett robbantót, a volt karmacsi polgármester fiát.

A gyanúsítottat a TEK kommandósai teperték le,

a későbbi házkutatások során pedig állítólag tanyáján is robbanószereket találtak.

A fiatal férfi ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást, előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt – az eljárást ugyanakkor nem könnyíti meg, hogy

a feltételezett robbantó egy szót sem szól,

apja szerint pedig nem is igazán érti, mit akarnak tőle.