Bírálják a szakképzés átalakítását a Liberálisok

Bősz Anett, Liberális
Vágólapra másolva!
A Magyar Liberális Párt szerint minden ötödik magyar fiatalt veszélybe sodor a szakképzés átalakítása, mivel a szakgimnáziumokban és szakiskolákban tanulók nem kapnak olyan ismereteket, amelyekkel stabilan boldogulhatnának későbbi életükben.
Vágólapra másolva!

"A kormány elavult iparosításra koncentráló gazdaságpolitikájára alapozva alakította át a szakképzést" - ezt mondta Bősz Anett, a Liberális párt ügyvivője egy budapesti sajtótájékoztató után.

Szerinte ennek teljes káosz lett a vége, mivel a tanterveket nem készítették el időben, a tanároknak ezért maguknak kell pótolni a rendszer hiányosságait.

A szakgimnáziumok és szakiskolák tanulói annyira "lebutított" oktatást kapnak, hogy az nem biztosítja az átjárás lehetőségét a folyamatosan változó szakmákba - hangsúlyozta a liberális politikus.

Bősz Anett Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Liberális Párt azt követeli a kormánytól, hgoy adjanak nagyobb szakmai önállóságot az iskolák igazgatóinak, recionalizálják a gyermekvédelmi szakszolgálatot, legyen joga a tantestületnek az órarend szabad tervezésére, és növeljék a természettudományos tantárgyak és tanórák számát.