A kormánypártok támogatják, hogy folytatódjanak az adócsökkentések

Hollik István
Budapest, 2016. március 1. Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. március 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A kormánypárti frakciók támogatják, hogy folytatódjanak az adócsökkentések a béremelésért - mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten.
Vágólapra másolva!

Amióta az adók csökkennek, Magyarország erősödik, a gazdaság tartós növekedési pályán van, a költségvetést a kormány konszolidálta, egyre több embernek van munkahelye, a foglalkoztatottság és a bérek is emelkednek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.Különösen fontosnak nevezte, hogy tovább emelkedjen a minimálbér, ami minden ötödik munkavállalót érint.


A képviselő azt is mondta, hogy a kormányzat hetek óta tárgyal a szociális partnerekkel a további minimálbér emelésről, de ezek az egyeztetések egyelőre nem vezettek eredményre. Hollik István hangsúlyozta: arra kérik a kormányt, hogy folytassa a tárgyalásokat, hogy tovább emelhessék a béreket 2018-ban is.

A versenyszféra béremelését azzal segítheti a kormány leginkább, ha a társasági adókulcsot csökkenti - ez pedig megvalósulhat.

2017-től Európa legalacsonyabb társasági adókulcsát tervezi bevezetni a kormány.

Hollik István arra is emlékeztetett, hogy a baloldali kormányok sorozatban adóemeléseket hajtottak végre. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP mindig az adócsökkentés pártján állt, mert az adócsökkentés politikájával több pénz marad az embereknél, és a vállalkozások is előbbre léphetnek.

A politikus arra kérte a kormányzatot és a vállalkozásokat, hogy "menjenek el a falig ebben a kérdésben'", olyan módon, hogy a megnövekedett bérek még kigazdálkodhatóak legyenek, úgy, hogy ne kerüljön veszélybe a cégek működése - és ezzel együtt ne szűnjenek meg munkahelyek. A képviselő azt is kiemelte, hogy a közszféra után a versenyszférában is jelentős béremelésre lenne szükség.