Az MSZP még az idén elkészíti előválasztási koncepcióját

Vágólapra másolva!
Az MSZP még az idén megnevezi 106 egyéni képviselőjelöltjét és elkészíti előválasztási koncepcióját, amely alkalmas lehet a hatalommal szembeni kihívók kiválasztására - mondta a párt elnöke szombaton, a választmányi ülésen.
Vágólapra másolva!

Molnár Gyula úgy fogalmazott, nemcsak baloldali, hanem bizonytalan szavazókat is meg kell szólítaniuk, ezért jövő év március 15-ig megfogalmazzák azokat az alapelveket, amelyek a "váltsuk le Orbán Viktort!" szlogenen túl megmutatják, milyen Magyarországot szeretnének. Azt is mondta:

továbbá a jövő év elején javaslatot tesznek a közös köztársaságielnök-jelölt személyére.

"Ha nincs program, nincs egyezség sem"

- fogalmazott, hozzátéve, világos választási menetrendre és célra is szükség van, utóbbi pedig nem lehet más, mint Orbán Viktor leváltása 2018-ban.

Szerinte a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek a választási rendszerrel, azzal ugyanis elérte, hogy az ellenzéki pártoknak az összefogásról és ne a kormány leváltásának okairól kelljen beszélniük. Az MSZP ezért azt javasolja a baloldalnak, hogy ne lépjenek bele ebbe a csapdába, helyette foglalkozzanak inkább az ország állapotával.

Molnár Gyula szerint a Fidesz a szegények adójából finanszírozza a gazdagok adócsökkentését.

- mondta, ahogy azt is, hogy "itt az ideje, hogy a tehetősek járuljanak hozzá a közös jövőhöz, és a nehéz sorban élők kapjanak lehetőséget a felemelkedésre".

„Az MSZP elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetűeket, a munkájukból nehezen megélőket, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, valamint a nőket kívánja képviselni.

Az MSZP olyan országot kíván építeni, amelyben nem az elit dönti el az egyének boldogulását, hanem a tehetség és a szorgalom" - mondta.

Az MSZP elnöke változtatási javaslataik közül példaként említette, hogy

"normális nyugdíjak" mellett jobb oktatási és egészségügyi hozzáférést szeretnének elérni és egy új kárpótlási törvény lehetőségét is megemlítette.

Az MSZP elnöke elmondta, „jó lenne, ha lenne egy valódi, mérsékelt konzervatív párt a Fidesz és a Jobbik ellensúlyozására". Szerinte ugyanis egy ilyen konzervatív párttal az MSZP együtt tudna működni olyan alapvető kérdésekben, mint a határon túli magyarság ügye, az egyházak vagy az unió megítélése.

Hiller István választmányi elnök arról beszélt, hogy szerinte a társadalom többsége nem a most hatalmon lévőket támogatja, de kell nekik egy érthető, személyekben és gondolatokban is megfogható alternatíva. "Ha lesz alternatívája a kormánynak, akkor lesz változás" – mondta.

A választmányi elnök kijelentette, megválasztása óta megkezdődött az MSZP értelmiségi holdudvarának újrateremtése. Ahogy fogalmazott: "rendezni kell a sorokat, újra lerakni a cölöpöket".