Csapadék ma nem lesz

EMBERI LAKHELY ÉPÜLET felhős FOTÓ FOTÓTÉMA IDŐJÁRÁS Lakóépület lakótelep panelház város városkép viharfelhő ÉPÜLET felhős FOTÓ FOTÓTÉMA IDŐJÁRÁS Lakóépület lakótelep panelház város városkép viharfelhő Viharfelhők Pécs felett. Az Országos Meteorológiai Szo
Kedden szomorkás, borongós idő várható, a napot alig lehet majd látni (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén legalább pár órás napsütéssel - írja a Köpönyeg.hu. Csapadék már nem alakul ki. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik. Erős melegfronti hatás érvényesül.

ÉK-en 5-9, az ország nagy részén 10-14 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szombaton erősen felhős, délutántól már borult lesz az ég. Eleinte csak a Dunántúlon, később már máshol is egyre többfelé várható eső. A déli szél élénk marad. 11 fok körül alakul a csúcsérték.

Vasárnap eleinte marad a borongós, csapadékos idő, majd fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. 10-15 fok közötti enyhe időre van kilátás.

Boldog névnapot

November 18. az év 323. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 43 nap van hátra.

Ma a Jenőket ünnepeljük.

A Jenő férfinév az egyik magyar honfoglaló törzs nevéből származik, török eredetű, a jelentése az utónévkönyv szerint tanácsadó, bizalmas, miniszter. A török nyelvekben azonban a yeni szó általánosan „új"-at, átvitt értelemben „ifjút" jelent, illetve „győz", így a mai magyar „Győző" keresztnévvel azonos. A 19. században a Jenő nevet (tévesen) a német Eugén névvel azonosították, s így ez az azonosítás maradt meg napjainkig.

Távkapcsoló

Pénteken a TV2-n megtudhatjuk, mi történt akkor, Amikor megállt a Föld, az RTL Klubon indul a Gyertek át szombat este! második évadja, majd a Showder Klub humoristái szórakoztatják a közönséget. A Viasat3-on 21 órakor jön a megunhatatlan Halálsoron, a Coolon pedig tíz perccel később indul az igen szórakoztató Don Jon. Az OzoneNetworkön egy új ismeretterjesztő sorozat indul 20 órakor, Bringatúra Brazíliában a címe.

Szombaton a TV2-n véget ért a Star Academy, így előbb az Exodus: Istenek és királyok jön, majd Tom Hanks főszereplésével a Phillips kapitány, miközben az RTL Klubon újabb élő adással folytatódik az X-Faktor. A Duna TV-n Harrison Ford indul Hollywoodi őrjáratra, a Viasat3-on Ewan McGregor áll Szellemírónak, a LifeNetworkön Rejtélyes diagnózist kapunk 20 órától.

Vasárnap a TV2-n szépségkirálynő-választás van este, 18.50-kor indul a Miss Universe Hungary 2016, az RTL Klubon pedig A hobbit - Az öt sereg csatájában izgulhatunk Bilbóékért. A Viasat3-ra a Szex és New York 2 érkezik, a Duna TV-n folytatódik a Magyarország, szeretlek!, az OzoneNetworkön A Föld kialakulásáról tudhatunk meg többet.

Mozipremierek

  • A sors kegyeltjei... meg a többiek
  • Éjszakai ragadozók
  • Az ismeretlen lány
  • Mentőakció
  • Az utolsó emberig
  • Legendás állatok és megfigyelésük
  • Creative Control