Vágólapra másolva!
Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Várbalogban, Hernádkércsen és Cserhátszentivánban a polgármesterről, a Nógrád megyei Palotáson polgármesterről és az új képviselő-testület tagjairól döntenek.
Vágólapra másolva!

A Győr-Moson-Sopron megyei Várbalogban a korábbi polgármester, a települést 2010 óta vezető, független Némethné Járdán Krisztina augusztusi lemondása miatt lesz időközi választás. A polgármesteri tisztségért egyedüliként a független Ódorné Bodor Klára indul, a választáson 347 helybéli vehet részt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkércsen azért kell időközi választást tartani, mert a település korábbi vezetője, a független Varga Vince augusztusban elhunyt. A mintegy 300 lakosú település 265 választópolgára Kozma István független és Budai Ferenc Nándor, a Magyar Munkáspárt jelöltje közül választhatja ki az új polgármestert.

A Nógrád megyei Cserhátszentivánban ugyancsak a településvezető halála miatt lesz időközi választás vasárnap, a község 2014-ben megválasztott polgármestere, a független Csóré István augusztusban elhunyt. Az időközi választáson négy jelölt indul a polgármesteri posztért: Siraky Attila, Bényei Zsolt és Lord Eszter függetlenként, Vincze István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy száz helybéli szerepel.

A szintén Nógrád megyei Palotáson polgármestert és képviselő-testületet kell választania a mintegy 1300 helybélinek, mivel a testület július 2-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Szabó Mihály, aki 1998-tól, 18 éven át vezette Palotás községet, és a 2014-ben képviselővé választott Komáromi Tibor, aki 2015 februárjától alpolgármesterként is dolgozik.

A hat képviselői helyre 25 jelölt pályázik, öten a Magyar Munkáspárt színeiben, a többiek függetlenként mérettetik meg magukat.