Végleg lekerült a Mol-vezér az Interpol körözési listájáról

Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója ad interjút a MOL székházban 2016 október 12-én
Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója ad interjút a MOL székházban 2016 október 12-én
Vágólapra másolva!
Végleg lekerül az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport vezetője, miután az Interpol elutasította a horvátok kérését a cégvezető elleni elfogatóparancs megújítására.
Vágólapra másolva!

Végleg lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, mivel a szervezet elutasította a horvátok kérését, hogy újítsák meg ellene az elfogatóparancsot.

Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Állítólag azért nem hosszabbítottak, mert a magyar hatságok már folytattak Hernádi ellen vizsgálatot a horvát vádakkal kapcsolatban.

A Mol a hírre úgy reagált: üdvözli az Interpol döntését, amely alapos vizsgálat után véglegesen törölte a Hernádi Zsolt ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot.

Hozzátették: ez megerősíti, amit mindig is mondtak, miszerint a támadások politikai indíttatásúak, illetve azt is, hogy minden, a Molt érintő, az INA-val kapcsolatos vád teljesen alaptalan.

A horvát ügyészség azzal vádolja Hernádit, hogy cége kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, cserébe azért, hogy a Mol irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett - a veszteséges gázüzletág kivételével. A Mol többször visszautasította a Sanader-perben elhangzottakat, és jelezte: nem korrumpált egy politikust sem.