Magyar Idők: Hazudott Vona Gábor

Vona Gábor, majális
Budapest, 2016. április 30. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt kétnapos majálisának első napján tartott politikai fórumon a budapesti Hajógyári-szigeten 2016. április 30-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hazudott Vona Gábor – írja a Magyar Idők, mondván: nem igaz a pártelnök állítása, miszerint több Jobbik-közeli értelmiségi bocsánatot kért volna tőle, amiért korábban bírálták, hogy a párt parlamenti frakciója nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást.
Vágólapra másolva!

Nem hívták fel Vona Gábort, és nem kértek bocsánatot a Jobbik elnökétől korábbi kritikájukért – ezt állította több, Jobbik-közeli értelmiségi a Magyar Időknek, cáfolva ezzel Vona minapi Hír TV-s nyilatkozatát. A lap szerint tehát Vona Gábor hazudott.

A Magyar Idők szerint Vona Gábor hazudott Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Több, a Jobbik holdudvarához sorolható értelmiségi a Magyar Időknek korábban kifejtette:

a nemzeti érdekek ellen cselekedett a párt, amikor nem szavazta meg Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát,

mire Vona Gábor a Hír TV-ben azt állította, az érintettek felhívták őt, és elnézést kértek – írta az előzményekről a lap.

Nem is beszéltek vele

A Magyar Idők ezután ismét megkereste az érintetteket, és – mint írták – "szó sincs arról, amit a Jobbik elnöke az ellenzéki hírcsatornának állított".

Vagyis egyetlen nyilatkozó sem mentegetőzött telefonon Vona Gábornál, mi több, mindannyian egyértelművé tették, hogy vállalják álláspontjukat.

Tóth Gy. László például kijelentette, hogy nem is beszélt Vona Gáborral, ahogy Raffay Ernő is azt mondta, nem hívta a Jobbik elnökét, és elnézést sem kért tőle, állításait fenntartja. Hasonlóan fogalmazott Borbély Zsolt Attila is. Bíró András Zsolt bár beszélt Vonával, de bocsánatkérésről ő sem számolt be.

A Jobbik nem támogatta a Fidesz kezdeményezését a Parlamentben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, a Jobbik nem szavazta meg a Fidesz alaptörvény-módosítását a Parlamentben, mire Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető azt mondta, a Jobbik hazudott, és becsapta az embereket.