Letartóztatták a Nemzeti Arcvonal két tagját

MNA Magyar Nemzeti Arcvonal
Nagykovácsi, 2010. február 13. Résztvevők az Egységes Magyarország Mozgalom Becsület Napja alkalmából tartott rendezvényén a Magyar Cserkészszövetség nagykovácsi parkjában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Letartóztatták a Magyar Nemzeti Arcvonallal összefüggésbe hozható két férfit. A bíróság szerint fent állt a veszélye annak, hogy a tanúkat befolyásolják, illetve, hogy fontos bizonyítékokat tüntetnek el.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origó beszámolt a Rendőrség és a Terrorelhárító Központ kedden összehangolást akciót tartott. Több házkutatást tartottak azután, hogy egy férfi október 26-án lelőtt egy rendőrt. A mostani akció után az ügyészség egy 57 éves és egy 39 éves férfi letartóztatását kérte.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindkettejük otthonában gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyver darabokat, illetve 479, valamint 4094 darab lőszert és robbanóanyagot találtak a rendőrök.

A két férfit lőfegyverrel és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják, akár 12 évre is börtönbe kerülhetnek.

A letartóztatást azért kérte az ügyészség, mert álláspontjuk szerint tartani kellett attól, hogy a két férfi megszökik a tárgyalás előtt, és ahogy fogalmaznak fennáll a veszélye annak is, hogy a tanúkat befolyásolják, és bizonyítékok rejtenek el.

A bíróság végül pont ezekért rendelte el a letartóztatást.