Hó, havas és ónos eső vár ma ránk

időjárás szél szeles hó havazás hóesés tél
Portrait of woman enjoying winter
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, főleg északon be is borul az ég - írja a Köpönyeg.hu. Északon többfelé, délen csak elszórtan lesz csapadék: a főváros magasabban fekvő tájain és az Északi-középhegység térségében hó, havas eső, esetleg ónos eső, máshol gyenge eső, szitálás. A délnyugati szél megélénkül, melegfront érkezik.

0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte marad a borongós idő, majd az egyre jobban megélénkülő DNy-i szél hatására csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. Erősödik a nappali felmelegedés: DNy-on már 10 fok feletti maximum is előfordul.

Pénteken változóan felhős, szeles, enyhe időre van kilátás. Tovább melegszik a levegő: 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé ered el az eső. Élénk, nyugaton erős lesz a déli légmozgás. 11 fok körül alakul a maximum.

Vasárnap egész nap borongós időre van kilátás, főleg a nap első felében többfelé esővel, záporral. Erős lesz a DK-i szél, egyelőre marad az enyhe idő.

Boldog névnapot

November 16. az év 321. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 45 nap van hátra.

Ma az Ödönöket és Lipótokat ünnepeljük.

Az Ödön férfinév az Eugén magyar megfelelője, eredeti alakja Ögyén. A 19. században az Ödön nevet mesterségesen az Edmund illetve Edmond nevekkel azonosították, míg az Eugén nevet a Jenővel.

Távkapcsoló

A TV2 a Mentőakció című kanadai akciófilmmel készül, az RTL Klubon a Szulejmánból jön újabb rész, a Viasat3-on pedig Angelina Jolie bújik Demóna bőrébe 21 órától. A Duna TV egy magyar-kanadai történelmi drámát ad, 21.30-kor kezdődik a Mansfeld, fél órával korábban pedig Hawaiira repít az OzoneNetwork az Atlasz 4D-vel.

Mozipremierek

  • A sors kegyeltjei... meg a többiek
  • Éjszakai ragadozók
  • Az ismeretlen lány
  • Mentőakció
  • Az utolsó emberig
  • Legendás állatok és megfigyelésük
  • Creative Control