Jövőre az egészségügyi szűrés kap társadalmi kampányt

kihelyezett szűrővizsgálat
Balkány, 2011. március 23. Gilányi László (b) öltözik a szűrés után a Jósa András Oktató Kórház mobil szűrőbuszában, 2011. március 21-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 24-én tartja a tuberkulózis (tbc) elleni küzdelem világnapját. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A szervezett egészségügyi szűrések fontosságára kívánják felhívni a figyelmet jövőre országos társadalmi kampányok segítségével – így döntött a Médiaunió Alapítvány kuratóriuma, amikor kiválasztotta 2017 társadalmi célú kampányának témáját.
Vágólapra másolva!

A Médiaunió Alapítvány kuratóriuma kiválasztotta 2017 társadalmi célú kampányának témáját. A Schmidt Mária, Csányi Sándor, Novák Péter, Rudolf Péter és Somody Imre alkotta grémium ezúttal az egészségügyi szűrések fontosságára szeretné felhívni a felnőtt lakosság figyelmét.

Tüdőszűrés után – képünk illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

A Médiaunió Alapítvány kapcsolatba lép a témában érintett szervezetekkel a kampány szakmai tartalmának kidolgozása érdekében, ezt követően pedig – ingyenes, társadalmi felajánlású munkát kérve – pályázatot hirdet a kampány kreatív munkáinak elkészítésére és a PR-feladatok elvégzésére.

A korábbi években több mint 200 helyi és országos médium ajánlott fel évi félmilliárd forintnyi felületet egy-egy társadalmi célú kampány üzenetének eljuttatása érdekében.

„Az autódat elviszed a szervizbe, mert tudod, hogy ha megőrzöd épségben, többet ér – magaddal szemben miért nem vagy ilyen igényes?” – kérdezte Rudolf Péter kurátor, aki évek óta kampányol a szűrések fontossága mellett.

Tudatlanságról, különböző értékrendekről, tévhitekről és sajnos sok esetben lustaságról van szó” – tette hozzá Somody Imre.

Novák Péter: Sok betegség gyógyítható, ha időben észreveszik egy szűrésnél Fotó: Szabó Gábor - Origo

Novák Péter pedig arról beszélt:

Csányi Sándor pedig az egyéni felelősséget hangsúlyozta, mondván, kis odafigyeléssel a nagyobb baj megelőzhető. A kuratórium elnöke, Schmidt Mária pedig azt mondta, „fogy a népesség, legalább azokban az esetekben, ahol tehetnénk valamit, tennünk kell”.