Rendőrök is végignézték, hogy zsebelnek ki valakit a Combinón

zsebelós
Vágólapra másolva!
Ráérősen fosztott ki egy alvó férfit a 6-os villamoson "dolgozó" zsebes, nem tudhatta, hogy a rendőrség térfigyelő kamerái is követik minden mozdulatát.
Vágólapra másolva!

Először alvó áldozata zsebeit kutatta át, majd óvatos mozdulattal laptopját is megszerezte a szombat hajnalban leleplezett fővárosi zsebtolvaj.

Rendőrök is végignézték

A lopás a 6-os villamos Karinthy Frigyes utcai megállójában, egy álló szerelvényen történt. Az 53 éves gyanúsított nem tudta, hogy

minden mozdulatát követik a rendőrség helyi térfigyelő kamerái

és a kameraközpont ügyeletes tisztje.

A videón két kameraállásból is látható, ahogy a markecoló ráérősen, de óvatos mozdulatokkal méri fel a sértettet, az sem zavarja, hogy nem messze tőlük ül valaki a villamoson.

A zsebes nem hajol közelebb áldozatához, hogy lebukás esetén gyorsan arrébb léphessen, egy értéktelennek tűnő tárgyat pedig vissza is tesz az alvó kabátzsebébe.

Lelépni már nem tudott

A megszerzett zsákmánnyal a tolvaj aztán odébb állt volna, de a rendőrök még a helyszínén elfogták, a laptopot pedig visszaadták tulajdonosának.

A gyanúsítottat a XI. kerületi rendőrkapitányságon kihallgatták. Kifosztás miatt indult eljárás ellene, a rendőrség javasolja előzetes letartóztatását.