Szikrázó napsütés, csapadék nem várható

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben szikrázóan napos és tartósabban rétegfelhős, párás tájak váltakoznak. Csapadék nem várható.

Reggel országos fagy lesz -7 és -1 fok közötti értékekkel, délután is hideg idő valószínű (2-7 fok).

Kedden változóan felhős időre van kilátás, ezen belül délután várható erősebb felhőzet-növekedés. Csapadékra kicsi az esély. Reggel párássá válhat a levegő. Télies idő lesz reggel -3, délután +4 fok körüli hőmérséklettel.

Szerdán rrősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: a legtöbb helyen szitálás, gyenge eső esélyes, de ÉK-en kisebbb havazás, hószállingózás is lehet. Mindössze 0 és +5 fok között alakul a csúcsérték.

Csütörtökön erősen felhős, párás idő valószínű. Elvétve fordul elő szitálás, ÉK-en hószállingózás. Néhány fokkal enyhülhet a levegő.

Boldog névnapot

November 14. az év 319. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 47 nap van hátra.

Ma az Alízokat ünnepeljük.

Az Aliz héber–germán–francia–angol eredetű női név az Alice névből ered, ez viszont az Adelheid, Alexandra és Elisabeth női nevek önállósult beceneve angolul és franciául. Korábban magyarul is Alice formában írták, sőt, így is ejtették. Jelentése: nemes, harcos, Isten az én esküvésem, bölcs.

Távkapcsoló

A TV2 A gyűjtőt adja Morgan Freemannel, az RTL Klubon indul a Dr. Csont tizenegyedik évadja. A Viasat3-on folytatódik a Flúgos futam, a FilmCafén 20.15-től a Miért éppen Minnesotát csíphetjük el, az OzoneNetworkön Brazíliát ismerhetjük meg madártávlatból.

Mozipremierek

  • A sors kegyeltjei... meg a többiek
  • Éjszakai ragadozók
  • Az ismeretlen lány
  • Mentőakció
  • Az utolsó emberig
  • Legendás állatok és megfigyelésük
  • Creative Control