Lázadnak Vona Gábor ellen a jobbikosok

Vona Gábor
Vona Gábor álláspontja többször változott az alaptörvény-módosításáról
Vágólapra másolva!
Már saját pártjában is egyre többen tartják árulónak Vona Gábort, mert szerintük tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc oldalára állt – írja a Ripost.hu.
Vágólapra másolva!

Azért támadják párttársai Vona Gábort, a Jobbik elnökét, mert nem szavazott a mig­rán­sok magyarországi betelepítését ellehetetlenítő al­kot­mány­mó­do­sí­tás ügyé­ben – írja a Ripost. Ráadásul az sem tetszik nekik, hogy Vona

korábban a határokon túl élő magyarok állampolgársága ügyében is "elfelejtett" szavazni.

Vona Gábor álláspontja többször változott az alaptörvény módosításáról Forrás: MTI/Mohai Balázs

Pete Róbert, a Jobbik távozó Zala megyei elnöke egy Facebook-bejegyzésében azt írta: "Megbukott a haza alkotmányos védelmének lehetősége. Szebb jövőt, de ki hozza el? (...)

Budaházy György testvére volt a másik, aki nyilvánosan Vona Gáborra támadt a történtek miatt. Azt írta a Facebookon:

A jobbikos fórumokon pedig már megjelentek a Vonát árulónak tartó hozzászólások is. Volt, aki azt írta, hogy a történtek miatt már nem fog a Jobbikra szavazni.

Vona Gábor egyébként az alkotmánymódosításról szóló szavazással kapcsolatban azt mondta, hogy éppen nyi­lat­ko­zott egy új­ság­író­nak, ezért nem szavazott.

Az Fidesz közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy Vona Gábor semmibe vette több mint 3,3 millió magyar ember akaratát és még a jobbikos szavazókkal is szembefordult, amikor az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenccel együtt nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, amellyel erősebben meg tudnánk védeni az országot a migránsok betelepítésétől. Felmérések szerint a jobbikos támogatók 70%-a is szerette volna az alkotmánymódosítást, Vona Gábort azonban cserben hagyta a szavazóit és ahogy a baloldalt, őt sem érdekli a magyar emberek véleménye - írta a Fidesz.

Bebizonyosodott, hogy nincs különbség az ellenzéki pártok között, egyikre sem lehet számítani az ország védelmében,

nem hajlandók félre tenni az egyéni hatalmi és a pártérdekeket a nemzetért - jegyezte meg a Fidesz.

Vona Gábor sajtótájékoztatójára reagáltak, aki azt mondta, hogy várhatóan több százezren küldik vissza a Jobbik "valódi nemzeti konzultációs" kérdőívét, amelyet november 30-áig lehet kitölteni. Az eddig beérkezett kérdőívek kifejtős részéből az derül ki, hogy az embereket nagyon foglalkoztatja a bérek alacsony szintje.