Ők álltak Trump mellett a győzelem éjszakáján

amerikai elnökválasztás 2016 USA
Republican presidential candidate Donald Trump clap while flanked by his vice-president Mike Pence (L) and members of his family during an election night party at the New York Hilton Midtown in New York on November 9, 2016. Trump won the US presidency. / AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
Vágólapra másolva!
Három házasság, négy gyerek, nyolc unoka.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

A legkisebb fiú, Barron
2006-ban született Melaniától, Donald Trump harmadik feleségétől. Trump azt mondta róla az első elnökjelölti vitán a kíberbiztonság kapcsán, hogy Barron „annyira jól bánik a komputerekkel, hogy az hihetetlen".

Az USA 45. elnöke, Donald Trump
Ingatlanmogul és médiakirály, aki legyőzte Hillary Clinton demokrata elnökjelöltet az elnökválasztáson.

A feleség, Melania
Az új amerikai elnöknek Melania Knauss már a harmadik felesége. Ő is modell volt, akárcsak az első feleség, a cseh származású Ivana Zelnicskova. Sőt, Melania is kelet-európai származású, nevezetesen szlovén. 2005 óta házasok, csak fiúk születésével, egy év múlva kapta meg az amerikai állampolgárságot.

Az idősebb lány, Ivanka
Ő a második gyerek Trump első házasságából, amely 1977-től 1992-ig tartott Ivanával. A 35 éves lány szintén modellkedett fiatalon, jelenleg ő az egyik ügyvezetője a Trump cégeit tömörítő The Trump Organizationnak bátya, Donald Jr. és öccse, Eric mellett. Jó barátságban vannak Chelsea Clintonnal, Hillary és Bill Clinton egyetlen lányával. Korábban Ivanka azt mondta, ezen nem változtat az elnökválasztás sem.

Ivanka férje, Jared Kushner
A Trump-cégek vezetésében nyilván van szerepe Ivanka 35 éves férjének, aki ingatlanfejlesztő és a választási kampányban is komoly szerepe volt Donald Trump mellett. Akárcsak felesége, milliomos ingatlanos család sarja, ő vezeti a Kushner Properties holdingot, és ő a kiadója a New York Observer újságnak. Ivankának és Jarednek három gyereke van.

A kisebbik lány, Tiffany
Donald Trump egyetlen gyereke második házasságából, amelyet 1993-ban kötött Marla Maplesszel, egy amerika színésznővel és tévés személyiséggel. Trump miatta vált el első feleségétől, de Marlával is zátonyra futott a kapcsolatuk, 1999-ben váltak el. A 22 éves Tiffany Kaliforniában nőtt fel, és nemrég végzett a Pennsylvania Egyetemen.

A legidősebb fiú felesége, Vanessa Haydon
Donald Trump legidősebb, 35 éves fia ki mást, mint egy modellt vett feleségül 2005-ben. Haydon akkor két éve ismerte meg a fiatalabbik Donaldot egy divatbemutatón. Három fiúk és két lányuk született. A fenti képen a legidősebb, a kilencéves Kai Madison van a mamája és a papája előtt. Vanessa dolgozott önkéntesként Eric Trump jótékonysági alapítványánál is.

A legidősebb fiú, Donald Jr.
Donald Trump első gyereke, a "trónörökös", aki a Trump Organizationt is vezeti húgával és öccsével együtt. Szerepelt apja valóságshow-jában (The Apprentice) is, mint döntőbíró.

A harmadik gyerek, Eric
A Trump-cégek ügyvezetője Ivankával és Donald jr. együtt. 32 éves. Három éve elvette a CBS egyik producerét, Lara Yunaskát. Nyáron a republikánus konvención apja mellett korteskedve úgy fogalmazott, hogy Trump egyszer azt mondta Oprah Winfrey Show-ban: Csak akkor indulna az elnökválasztáson, ha annyira rossznak látná a helyzetet, hogy nincs más választása. „Elérkezett ez az idő" – mondta akkor Eric.