Ötmilliós vérdíjat tűztek ki a népligeti gyilkosra

Népliget bűnügyi bevetés
A BRFK bűnügyi bevetési osztálya a Népligetben
Vágólapra másolva!
Ötmillió forintos nyomravezetői díjat adna az országos rendőrfőkapitány annak, aki segít leleplezni a Népligetben agyonvert asszony gyilkosát. A bokrok között megtalált áldozatot valószínűleg meg is erőszakolták.
Vágólapra másolva!

Bruttó ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány a népligeti gyilkosság nyomravezetőjének, ami arra utal, hogy megfeneklett a kezdetben nagy erőkkel indított nyomozás.

Lemeztelenített holttest a bokorban

Mint az Origo is beszámolt róla, október 13-án dél körül járókelők egy agyonvert nő holttestét találták meg a Népliget egyik gondozatlan, ligetes-bokros területén, nem messze a Semmelweis Egyetem helyi teniszpályájától.

A 40 éves nő fejét több nagy erejű ütés érte, információink szerint pedig

az asszony altestét lemeztelenítette támadója – mindez arra utal, hogy megerőszakolhatták.

Nagy erőkkel, de hiába?

A rendőrség már a gyilkosság estéjén ismerte az áldozat személyazonosságát, és hatalmas készültség mellett helyszíneltek, még a bűntény után három nappal is

civil ruhás nyomozók és rendőrautók járták a parkot,

a bűntény helyszínét pedig több száz négyzetméteres körben lezárták. Az utolsó, ismert nyom az ügyben egy elhagyatott fehér furgon lehetett, amit október 16-án foglaltak le a nyomozók a Népligetben.

Védelmet ígérnek

A rendőrségi nyomravezetői díjat most az kaphatja meg, aki pontos, részletes adatokat közöl a tettes kilétéről – a hatóság pedig tanúvédelmet is ígér az informátornak. A Police.hu közleménye ugyanakkor csak egy elkövetőt említ, ami alapján kizárható, hogy a bűntényt többen követték el.

Nagy erőkkel jelent meg a rendőrség a népligeti gyilkosság helyszínén Forrás: Origo

A BRFK kéri, hogy a bejelentő vagy bejelentők hívják a 06-1-461-5170-es telefonszámot, illetve ingyenesen és név nélkül hívható 06-80-555-111 „Telefontanú”, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.