Erősen felhős, párás időre számíthatunk

IDŐJÁRÁS párás Országház ködös IDŐJÁRÁS párás Országház ködös Budapest, 2009. december 26.
Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. A
Budapest, 2009. december 26. Ködbe burkolózik az Országház épülete, miután az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás miatt párafelhő alakult ki a Duna felett december 25-én késő délután. Az eddigi 1983-ban mért 16,2 Celsius-fokos országos melegrekordot sokfelé meghaladta a hőmérséklet az országban. A legmelegebbet: 21,2 Celsius-fokot a Baranya megyei Sellyén mérték. A fővárosban a csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot. MTI Fotó: Varga László
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön erősen felhős, párás időre számíthatunk. Elszórtan, de délen szórványosan lehet eső.

Reggel gyengén fagyni fog, délutánra +7 fok köré melegszik a levegő.

Pénteken reggelre párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben DNy felől kiterjedt csapadéktömb érkezik, egyre többfelé várható kiadós eső, a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Estétől megerősödik az északi, északkeleti szél. 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szombaton a több helyen viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására délután lassan csökken a felhőzet, de még így is többfelé lehet eső, zápor, a Dunántúlon havas eső, hó is. 2 és 8 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Vasárnap tartósan felhős, párás, és változóan felhős területek váltakoznak. Csapadék csak elvétve alakul ki. Reggel -1, délután +6 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Boldog névnapot

November 10. az év 315. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 51 nap van hátra.

Ma a Rékákat ünnepeljük.

A Réka Attila hun uralkodó feleségének neve. Hun tárgyú mondákban szerepel először ezen a néven, a korabeli bizánci történetíró Kreka és Rekan alakban említi. Eredete bizonytalan, talán egy germán szóból származik, és a jelentése víz, patak, de ótörök eredetűnek is tartják, e szerint a vélemény szerint eredeti alakja Arikan volt, és a jelentése tiszta úrnő.

Távkapcsoló

A TV2-n a Backstrom nyomozóból, az RTL Klubon a Helyszínelőkből jön újabb rész, a Viasat3 az Észbontókat folytatja, a Duna TV-n 22.30-tól Michelle Pfeiffer és Al Pacino bontakozó románcát figyelhetjük a Krumplirózsában. A Viasat6-on folytatódik a Teen Wolf - Farkasbőrben, a LifeNetworkön indul a Véznák kontra dagik - Gyerekkorban.

Mozipremierek

  • Barbie: Csillagok között
  • Érkezés
  • A martfűi rém
  • Aladin legújabb kalandjai
  • Café Society