Életfogytot kapott a miskolci "machetés gyilkos"

Vágólapra másolva!
Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte emberölés bűntette miatt a machetés gyilkos néven elhíresült miskolci férfit a Debreceni Ítélőtábla Elek Margit vezette tanácsa kedden.
Vágólapra másolva!

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel közölte, az ítélőtábla ezzel jóváhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában hozott ítéletét, amely szerint a feltételes szabadságra nem bocsátható B. J. vádlottat tíz évre a közügyektől is eltiltotta.

A tettes 2015 januárjában ittas állapotban bemászott Miskolcon egy családi ház udvarára, hogy ismerősétől pénzt és egyéb értékeket szerezzen. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembetalálta magát a sértettel, akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol áldozata összeesett.

Visszajárt értékekért

A férfi ezután kutatni kezdett a házban, magához vett

egy mobiltelefont és 7500 forintot.

Közben a sértett magához tért; a tettes ekkor még kétszer megszúrta a sebesült férfit, majd távozott a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

A tettes a következő napokban még kétszer visszament a házba különböző értékekért: elvitt motoros fűrészt, egy benzines fűnyírót, hősugárzót, láncfűrészt, rézkábelt. Amikor azonban a sértett fia hazaért, elmenekült a házból.

Főbérlőire is rátámadt

2015 januárjában az ismét ittas állapotban lévő férfi megjelent korábbi főbérlője lakásában, és szállást kért. Az idős házaspár erre nemet mondott, mire a férfi nem sokkal később visszament a lakásba, és egy machete jellegű késsel szó nélkül rájuk támadt.

Mindkét sértettet háromszor fejbe vágta, amitől azok hangosan jajveszékelve a földre estek. A kiabálásra felfigyelő szomszéd segíteni érkezett, a férfi őt is megtámadta. Mindhárman 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, a támadó elmenekült.