A csali után a horgászt is vízbe dobták

Vágólapra másolva!
Elveszett szerelék miatt robbant ki atettlegességig fajuló vita a Tisza-tavon, a támadó egy csónakból dobta ki a sértettet.
Vágólapra másolva!

A csali után a bot és a horgász is a vízben kötött ki: verekedésig fajult egy horgászok között kialakuló vita tavaly júliusban, a Tisza-tavon, a támadó ellen most garázdaság miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség.

A konfliktus alapját az jelentette, hogy a 66 éves, motorcsónakból horgászó sértett a parttól mintegy harminc méterre haladt, amikor motorlapátja feltekerte a vádlott víz alatt feszülő damilját.

Nem ismert alkut

A csónakos azonnal leállította a motort, majd felajánlotta, hogy rendezi a kárt, mivel a damilt már nem lehetett volna megmenteni. Az agresszív horgásztárs azonban nem fogadta el az ajánlatot – a sértett felmenőit emlegette, és visszakövetelte szerelékét.

Mikor rájött, hogy eszközeit végleg elvesztette, dührohamot kapott:

a vádlott beúszott a csónakhoz, felkapaszkodott, és vízbe lökte a sértettet, utána dobva annak horgászbotját és merítőhálóját is.

A vízbe dobott horgász ugyan tudott úszni, de negyvenezer forintos mobilja eltűnt az iszapos mederben. Támadóját most közérdekű munkával és pénzbüntetéssel is sújtaná a járási ügyészség.