Ne induljon el esernyő nélkül

időjárás eső esős ősz tavasz
In front of the Federal German Chancellery, Autumnal coloured trees are reflected in a puddle in Berlin, Germany, 17 October 2016. Photo: SOPHIA KEMBOWSKI/dpa
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, szitálás. Élénk lesz az északi szél.

Reggel 3, délután 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán reggel még borús valószínű, majd fokozatosan csökken a felhőzet, délután már egyre több helyen süt ki a nap. Az ÉNy-i szél megerősödik. Hideg időre van kilátás: reggel 3, délután 5 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős idő lesz, csupán elszórtan fordul elő záporeső, havas eső. Reggel gyengén fagyhat, délutánra 2 és 8 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan ismét kialakulhat rövid ideig tartó zápor, vagy hózápor. Reggel -2, délután +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Boldog névnapot

November 8. az év 313. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 53 nap van hátra.

Ma a Zsomborokat ünnepeljük.

A Zombor régi magyar személynév. Magyar, török, bolgár eredetű, jelentése: bölény. Zsombor: a Zombor alakváltozata, régi magyar személynév.

Távkapcsoló

A TV2-n 22 órakor jön az Időzített bomba Jeff Bridgesszel a főszerepben, az OzoneNetworkön ugyanakkor indul a Modernkori csodák harmadik évadja. Az RTL Klubon a Castle hetedik évadja folytatódik, a Viasat3 a Gamer - Játék a végsőkig című akciófilmmel készül, a Prime a Scream Queensből ad újabb részt.

Mozipremierek

  • Barbie: Csillagok között
  • Érkezés
  • A martfűi rém
  • Aladin legújabb kalandjai
  • Café Society