Vágólapra másolva!
Az Alkotmányvédelmi Hivatal szakhatóságként eljárva minden esetben maradéktalanul ellenőrizte azokat, akik nemzeti letelepedési engedély iránti kérelmet terjesztettek elő – reagált a Belügyminisztérium hétfőn Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnökének kijelentéseire.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalt soron kívül végezze el azoknak a nemzetbiztonsági átvilágítását, akik 2014 után letelepedési kötvénnyel vagy vízummal érkeztek Magyarországra.

A DK alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indoklásul azt mondta: a terrorizmus támogatásával és illegális bevándorlás elősegítésével vádolt, 25 éve nemzetközi körözés alatt álló szaúdi Ghaith Pharaon szabadon léphetett be Magyarország területére.

Pharaon nem lépett be az országba

A BM reagálásában az áll, hogy a "Ghaith Pharaon" néven emlegetett személyt az Interpol 1992. augusztus 8-án kibocsátott körözésében tizenegy egymástól eltérő névvel, négy egymástól eltérő születési idővel, két egymástól eltérő születési hellyel keresi az Amerikai Egyesült Államok nyomozó hatósága.

A körözésben szereplő adatokkal egyetlen személy nem lépett be Magyarország területére

– tették hozzá.