Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a nap első felében még sokfelé számíthatunk esőre, majd átmenetileg csökken a felhőzet. Délutántól DNy felől újabb esőfelhők érkeznek, és elsősorban a déli tájakon fordul elő újabb csapadék. Mérséklődik a légmozgás.

8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet (északon lesz a hűvösebb).

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben havas eső zápor. Az ÉNy-i szél megélénkül. 5 és 11 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szerdán folytatódik a lehűlés és a borongós, szeles idő. A Tiszántúlon valószínű eső, záporeső, az Északi-középhegységben havas eső is. Reggel 1, délután 5 fok körül alakul mindössze a hőmérséklet.

Csütörtökön a fagyos reggelt hideg nappal követi: csak 3 és 6 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők délután. Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehet kisebb eső, a hegyekben hó is.

Boldog névnapot

November 7. az év 312. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 54 nap van hátra.

Ma a Rezsőket ünnepeljük.

A Rezső férfinév a Roger név magyar változata, amit a nyelvújítás során hoztak létre az ismeretlen eredetű Rézső, Réső családnévből.

Távkapcsoló

A TV2-n A szultána után Michael Bay Pain & Gain című filmjét láthatjuk, az RTL Klubon a Dr. Csontból kapunk újabb epizódot. A Viasat3-on folytatódik a Flúgos futam című utazós reality, az HBO-n a Westworld és a Válás újabb részét csíphetjük el, az OzoneNetwork 21 órától A nagy kékség első részét adja.

Mozipremierek

  • Barbie: Csillagok között
  • Érkezés
  • A martfűi rém
  • Aladin legújabb kalandjai
  • Café Society