Kormánypártok: Az embereknek joguk van tudni, hogy ki áll a Jobbik mögött

Vona Gábor
Vágólapra másolva!
 A kormánypártok szerint a magyar embereknek joguk van tudni, „mit rejteget a Jobbik”, ki áll a párt mögött valójában, és azt is, milyen kapcsolat van a Jobbik és a „bőnyi rendőrgyilkos szervezete”, a Magyar Nemzeti Arcvonal között – erről Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője beszélt egy sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, hogy szombati sajtóhírek alapján újabb kapcsolatra derült fény a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal között, ezért újra felszólítják Vona Gábort, az ellenzéki párt elnökét, hogy tisztázza, pontosan milyen kapcsolat van közte és a szervezet között. Hollik István arra utalt, hogy előkerült egy fotó, amin

Vona Gábor látható ifjabb Győrkös Istvánnal, a bőnyi rendőrgyilkos fiával,

egyben helyettesével, akinek a politikus szerint apja átadta a „neonáci, félkatonai szervezet” vezetését. A kép az iráni nagykövetségen készült, ahol minden bizonnyal a perzsa barátságot és a Jobbiknak nyújtott iráni támogatást köszönték meg – tette hozzá.

Vona Gábor és Győrkös István az iráni nagykövetségen Forrás: 888.hu

A Jobbik közleményében azt írta: az említett rendezvényre a magyar országgyűlés Interparlamentáris Uniója magyar–perzsa baráti tagozatának tagjai voltak hivatalosak, és a külügy is képviseltette magát az eseményen.

Hollik István a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy egymást érik a rejtélyes és zavaros ügyek a Jobbikban. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát arra kérik, vizsgálja ki ezeknek a kapcsolatoknak a nemzetbiztonsági kockázatát.