Semmilyen bizonyítéka nincs Juhász Péternek

Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Juhász Péter és Rogán Antal per a Fővárosi Törvényszéken 2016 október 27-én
Vágólapra másolva!
Kínos helyzetbe került Juhász Péter az Együtt alelnöke, aki mai sajtótájékoztatóján az újságírók többszöri kérésére sem tudott bizonyítékot bemutatni arra a vádra, hogy Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinet vezetője milliós költségen Dubajba utazott volna az elmúlt napokban. Pedig reggel még azt írta a Facebook oldalára, hogy "veszek egy Vasárnapi Híreket és lemondatom Rogánt". Arra reagált, hogy az újság azt írta, elfogtak a napokban egy budapesti ügyvédet, aki Rogánnal is kapcsolatban állt. Csakhogy ezt időközben a rendőrség, a főügyészség és maga az ügyvéd is cáfolta. A sajtótájékoztatón pedig Juhász már finomabban fogalmazott az állíltólagos dubaji út ügyében is, egy e-mailre és titokzatos forrásra hivatkozott, amikor kérték, hogy álljon elő a bizonyítékokkal. 
Vágólapra másolva!

"Rogán kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből. Ezt onnan tudjuk, hogy felhívtuk a hotelt. Mindezt azért tettük, mert valaki szólt, hogy ott látták Rogánt egy másik fickó társaságában"– írta Juhász Péter november 3-án a Facebookon. Azt is állította, hogy a miniszter a Valton Security tulajdonosával nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben. Csakhogy a Miniszterelnöki Kabinet hivatalos tájékoztatást kért a Külügyminisztériumtól arról, hogy az elmúlt egy hétben járt-e Rogán Antal diplomata, vagy magánútlevéllel az emírségekben, a minisztérium pedig egyértelmű nemmel válaszolt.

Forrás: Szabó Gábor - Origo

Ennek ellenére Juhász Péter "Rogánnak vége" címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót ma a Képviselői Irodaház elé. Csakhogy ott semmiféle bizonyítékot nem mutatott, csak annyit mondott, hogy információi szerint Rogán egy Halloween partin járt Dubajban.

Juhász egy másik bejegyzést is tett a Facebookon. Ebben egy belvárosi ügyvéddel próbálta meg összefüggésbe hozni Rogán Antalt, akinek egy ügyvéd ismerősét a Vasárnapi Hírek - időközben módosított és cáfolt - cikke szerint több száz millió forint készpénzzel buktatott le és fogott el a TEK. A főügyészség és rendőrség szóvivője is cáfolta már, hogy bármilyen elfogás, vagy nyomozás történt volna az ügyben. Az Origónak pedig maga a meggyanúsított ügyvéd cáfolta, hogy bármi történt volna. Mint mondta, külföldön van a családjával, márcsak ezért sem foghatták el.

Juhász a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az egész sajtót átverhették ebben az ügyben.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében azt írta: Juhász Péter "hazugsággyárához" az elmúlt napokban több magyar sajtóorgánum is asszisztált. "A hazugságok terjesztőivel szemben ma már a polgári peres eljárás nem elegendő, így miniszter úr az érintett ügyekben büntetőfeljelentést tesz" - írták.