Baltával agyonütötte és elégette a feleségét

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki megütötte, majd egy baltával agyonverte a feleségét, a holttestet pedig elégette.
Vágólapra másolva!

A durva, agresszív férfi hosszú ideje élt már házasságban az asszonnyal. Kapcsolatukból két gyerek született. Mivel az apa ütötte-verte a gyerekeket és több büntetőeljárás indult ellene emiatt, a kicsiket évekig a rokonaik nevelték, a szüleikkel nem is tartották a kapcsolatot.

Debreceni közös családi házukban a férfi évekig

terrorizálta és rendszeresen verte a feleségét,

aki egészségi állapotából és visszahúzódó természetéből fakadóan ezt tűrte, senkitől sem kért segítséget. Az időközben felnőttkorúvá vált

gyerekeivel nem tarthatta a kapcsolatot, mert a férfi megtiltotta neki.

2015-ben a lánya vette fel a kapcsolatot az asszonnyal. Sérüléseiről orvosi látleletet vetettek és feljelentést tettek a férfi ellen, amelynek eredményeként az illetékes járásbíróság megelőző távoltartást rendelt el. Év végén az asszony hivatalosan is elindította házasságuk felbontását.

Ezután újra megelőző távoltartást rendelt el a járásbíróság. A férfi állítólag nehezen viselte az ezzel járó kötelezettséget és nem tudta elfogadni azt, hogy válásuk esetén a közös ingatlanuk jelentős része a feleségéé lesz. Baráti körében ezt többször is hangoztatta és kijelentette, hogy akkor

a feleségét megöli és a házat is felgyújtja.

Idén január 22-én az átmenetileg máshol lakó férfi azt mondta, néhány műszert akar elvinni a házból, ezért az asszony beengedte. Miután meggyőződött arról, hogy a házban senki sincs rajtuk kívül, az egyik szobában a férfi veszekedni kezdett vele és megütötte az arcán.

A nő az ágyra esett a feldühödött férfi pedig magához vett egy baltát a kazánházból és kétszer erősen megütötte a felesége fejét. Mivel a koponyacsontja összetört, azonnal meghalt.

Ezután a holttestet papírral letakarta és meggyújtotta, majd a műhelyben megpróbált öngyilkos lenni.


A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását kérték.