Életfogytiglan a kisújszállási asszony gyilkosának

Vágólapra másolva!
Jogerősen is élete végéig börtönben marad az a férfi, aki 2013 őszén brutálisan meggyilkolt egy kisújszállási asszonyt. Sorsáról a Szegedi Ítélőtábla szerdán döntött.
Vágólapra másolva!

2013. október 21-én délelőtt horrorfilmbe illő jelenet játszódott le egy méhészettel foglalkozó, vidéki család otthonában. Amikor a férj hazaért, a padlón találta a feleségét.

Körülötte minden vérben úszott, mert felesége több sebből vérzett.

Azonnal hívta a mentőket, akik még megpróbálták, de már nem tudták az életét megmenteni.

Küzdött az asszony

A helyszínelők minden nyomot rögzítettek, a nyomozók pedig lázas munkába kezdtek, hogy megtalálják az asszony gyilkosát. Mindenkit kikérdeztek, aki valaha kapcsolatba került vele. Eközben az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy huszonhétszer szúrta meg a gyilkosa. Először

hátulról támadta meg, kisebb szúrásokkal, majd amikor az asszony hátrakapott és megfordult, hogy védekezzen, többször közepes-nagy erővel mellkason és hason szúrta.

Az asszony a földre zuhant. Mivel a tüdejét is elérte a penge, akkor már haldoklott.

Jól ismerte az áldozat a gyilkost

Hamarosan képbe került egy 27 éves férfi, akit évek óta ismert a család. Lányukkal járt egy ideig, fiukkal pedig rendszeresen találkozott barátként. 2011-ig néha napszámosként is dolgozott a család méhészetében. Amikor jobban utánanéztek, kiderült, hogy a férfi abban az évben összeveszett a szüleivel, akik megszakították vele a kapcsolatot.

Egy ideig hajléktalan volt, de az is előfordult, hogy barátainál, ismerőseinél húzta meg magát egy-egy éjszakára.

Ebben az időszakban alkalmi munkákból tartotta fenn magát.

2013 májusától közfoglalkoztatottként kezdett el dolgozni a kisújszállási önkormányzatnál, ahol megismerkedett egy nővel, aki akkor még házas volt. A férfi rendszeres féltékenységi jelenetei miatt viszont elég hullámzó volt ez a kapcsolat. A válófélben lévő asszony nem akarta magát elkötelezni új szerelme mellett.

Nem érezte jól magát a munkahelyén, hát felmondott

Pár hónappal később, szeptember elején a férfi Jászberényben talált munkát. Október elejéig ezen az új helyen dolgozott, de mivel nem érezte jól magát, felmondott.

Nem járt dolgozni, ezért a hónap közepére már anyagi problémái voltak.

Különböző kölcsönöket vett fel és eladott néhány holmit, így jutott egy kis pénzhez. Eközben szerelmével összeveszett.

Az október 19–20-ai hétvégére rossz anyagi helyzete és a barátnőjéhez fűződő egyre rosszabb kapcsolata miatt lelki válságba került. Rájött, hogy az albérleti díját és az új életét is finanszíroznia kell valamiből.

Akkor határozta el, hogy bármi áron, de pénzhez kell jutnia.

Azt mondta, mézet akar venni

2013. október 21-én reggel fél kilenckor kerékpárra ült, és elindult ismerősei háza felé, hogy akár gyilkossággal is, pénzt szerezzen.

Magával vitt egy konyhakést.

Kerékpározás közben a Facebookon a barátnőjével beszélgetett kettejük jövőjéről. Amikor megérkezett, és meglátta, hogy az autó nem áll az udvaron, leszállt a kerékpárról, és a bejárathoz lépett. Becsöngetett. Az asszony nyitott ajtót, akinek azt mondta, csak mézet szeretne venni.

Behívta a házba. A férfi hamar rájött, hogy „barátja”, a fiú sincs otthon, az áldozata tehát egyedül van. Az asszony lement a garázsba mézért.

Amikor visszatért a konyhába, a férfi elővette a kést, és szúrt.

A gyilkosság után átkutatta a házat. Magához vette az üveg mézet és 84 500 forintot, majd, mint aki jól végezte dolgát, egyszerűen hazakerékpározott. A visszafelé vezető úton is elbeszélgetett a szerelmével. Otthon elmosta a kést, a zsákmányát pedig elrejtette.

Szerinte túl sokat kapott

A bíró előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és magánlaksértésben is bűnösnek találta a férfit, aki legkorábban 32 év múlva szabadulhat. Ő ebbe nem nyugodott bele.

A férfi enyhítésért, védője pedig téves jogi minősítés és a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol november 2-án döntöttek a sorsáról. Jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották, tehát nem szabadulhat.