Felhős, szeles, záporos napunk lesz

időjárás eső esős ősz tavasz
In front of the Federal German Chancellery, Autumnal coloured trees are reflected in a puddle in Berlin, Germany, 17 October 2016. Photo: SOPHIA KEMBOWSKI/dpa
Vágólapra másolva!
Lesz, ahol 17 fokig melegszik a levegő, mégis hidegfronti hatás várható. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán eleinte csak fátyolfelhős lesz az ég, majd egyre vastagabb felhők sodródnak fölénk, és délután már eső, zápor is kialakul. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik. Átmenetileg melegebb idő várható: délután 10 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hidegfronti hatás várható.

Csütörtökön a nap első felében borongós lesz az ég, délen és keleten még elszórtan lehet csapadék. Déltől aztán – az erős, néhol viharos szél hatására – csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Visszaesik a hőmérséklet, a maximum már csak 10 fok körül alakul.

Pénteken kevés felhőre és ragyogó napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Reggelre fagyos idő várható, -4 és +1 fok közötti értékekkel. Délután is csak 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton gyengén felhős, napos és tartósan párás területek lesznek. Hulló csapadék nem alakul ki. Reggel 0, délután 10 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, mind többfelé ered el az eső. A déli szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos. Átmenetileg enyhébb levegő áramlik térségünkbe.

Boldog névnapot

November 2. az év 307. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 59 nap van hátra.

Ma az Achilleseket ünnepeljük.

Az Achilles (ejtsd: ahilles) régi magyar férfinév. Az ógörög Akhilleusz mitológiai névből származik, amelynek jelentése: „a kígyó fia”. A görög név latin formája Achilles (ejtsd: ahillesz), amit a régi Magyarországon s-sel ejtettek ki, így a név ebben a formában honosodott meg a magyarban.

Távkapcsoló

Szerdán már visszaáll a tévécsatornák rendes műsorrendje, az RTL Klubon így jön a Szulejmán újabb része, a TV2 Steven Seagal filmjét, Az Igazság mecénása - A feloldozást adja A szultána után. A Viasat3-on egy igazi klasszikus vígjátékon, Az örömapán nevetgélhetünk, az OzoneNetworkön 22 órától Modern kori csodákat ismerhetünk meg.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien – A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal