Sok napsütésre, 10 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn sok napsütésre, kevés fátyolfelhőzetre számíthatunk. Csapadékra kicsi az esély. Reggel általában -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Délutánra 10 fok köré melegszik a levegő.

Kedden, mindenszentek napján észak felől megnövekszik a felhőzet, de kisebb zápor esetleg az ÉK-i területeken fordulhat elő.

Reggel -6 és +2 fok közé süllyed a hőmérséklet,

délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, de inkább csak északon és nyugaton valószínű szórványos eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 9 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök délutánig borús időre van kilátás, többfelé csapadékkal. Délutántól aztán észak felől csökken a felhőzet, lassan mindenhol megszűnik az eső. Az ÉNy-i szél erős marad.

Pénteken és szombaton erősen felhős, párás, főleg az ÉK-i tájakon tartósan ködös idő lehet. Szitálás, ködszitálás bárhol kialakulhat. 6 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet délutánonként.

Boldog névnapot

Október 31. az év 305. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 61 nap van hátra.

Ma a Farkasokat ünnepeljük.

A Farkas régi magyar férfinév.

Távkapcsoló

A hosszú hétvége miatt a TV2 és az RTL Klub is felborítja a szokásos hétfői műsorrendjét, és filmeket ad: előbbi csatornán a Transformers: A kihalás korát és az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmet láthatjuk, utóbbin az Aranyhaj és a nagy gubanc, majd a Jack és Jill várja az egész családot. A Viasat3-on folytatódik a Flúgos futam, a LifeNetworkön 22 órakor elölről indul a Sokkoló függőségek.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien - A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal