Ha az MSZP nem indítja, függetlenként indulna az újpesti képviselő

Horváth Imre
Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 26-án
Vágólapra másolva!
Titokban felosztotta egymás között a választókerületeket az MSZP és a DK a Magyar Idők szerint. Már 2018-ra készülnek. A Magyar Idők információi szerint a két párt különalkut kötött, amelynek eredményeképpen listát készítettek a jelöltekről. Ezen akadnak meglepő nevek, de olyan politikus is, aki akár rajta is lehetne, hiszen korábban nagy fölénnyel győzött, még sincs a jelöltek között. Ő Horváth Imre, aki két éve, a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson szocialista színekben biztosan győzött.
Vágólapra másolva!
Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. október 26-án Forrás: MTI/Soós Lajos

2014 novemberében szavazhattak az újpestiek arról, ki legyen a szocialista Kiss Péter utódja. A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után az MSZP-s Horváth Imre szerezte meg a helyi lakosság voksainak 50,62 százalékát, a kormánypárti Hollósi Antalra mindössze a választók 30,67 százaléka szavazott. Akkor ezt nagy győzelemként ünnepelték a szocialisták.

„Egyéni képviselőként én azt tűztem ki célul, hogy legyen képviselete Újpestnek, az újpesti polgároknak, és azt gondolom, hogy

ezt parlamenti felszólalásaimban is – akár az egészségügyről, a metróról vagy a Quaestor-ügyről volt szó – képviseltem.

Egyéni képviselőként van irodám, rendszeresen találkozom a lakossággal, és kezeljük az ügyeiket. Két kerületem is van, ebből adódóan nekem két kerület rendezvényein is részt kell venni, ami halmozott feladatokat jelent” – mondta az újpesti képviselő az Origónak.

Jobbra Horváth Imre (MSZP), balra Hollósi Antal Gábor (Fidesz-KDNP) jelölt választási plakátja Újpesten az időközi országgyűlési választás napján, 2014. november 23-án Forrás: MTI/Kovács Tamás

Arról, hogy van-e megállapodás a két párt között, Horváth Imre nem akart nyilatkozni, úgy fogalmazott: a pártok belső ügyeit ő a pártok belső ügyeinek tekinti.

– mondta, majd hozzátette:

A különalku szerint azok, akik 2014-ben nyertek, 2018-ban is megmérettethetik magukat. A szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat, a DK-ból pedig Oláh Lajosnak adnának még egy lehetőséget. A győztes újpesti képviselő viszont nem szerepel ezen a listán, de a terveit ez nem befolyásolja.

– mondta az Origónak.

– tette hozzá.

A dokumentum alapján a szocialistáknál még ezek nevek szerepelnek: Molnár Gyula pártelnök, Bárány Balázs, Tüttő Kata, Pál Tibor, Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes. Gyurcsány Ferenc pártja pedig Vágó Istvánt, Varju Lászlót, Vadai Ágnest, Élő Norbertet és Lakos Imrét indítaná a következő választásokon. A Magyar Idők birtokába jutott dokumentum hitelességét egyébként öt, névtelenséget kérő szocialista politikus is megerősítette.