LMP: Orbán Viktor a valódi problémákkal foglalkozzon

Szél Bernadett
Budapest, 2016. október 1. Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Mi történjen október 2. után? című, az október 2-ai kvótareferendummal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Soroksáron 2016. október 1-jén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az LMP felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a vasárnapi kvótareferendum után foglalkozzon az olyan „valóban húsba vágó problémákkal”, mint a bérválság, a munkaerőhiány, valamint az egészségügy és az oktatás „katasztrofális helyzete”.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett, a párt társelnöke szerint a kormány az adófizetők pénzének milliárdjait költötte egy olyan népszavazás kampányára, amely egy kicsit sem vitt közelebb a migrációs válság megoldásához – mondta a politikus szombati budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon.

Szél Bernadett szerint a magyar kormányfő semmibe vette a körvonalazódó közös európai megoldást Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kiemelte, az LMP továbbra is úgy gondolja, hogy

a menekültpolitikát a nemzeti szuverenitás részeként kellene kezelni az unióban.

Elfogadhatatlannak tartják ugyanakkor, hogy a magyar kormányfő semmibe vette a körvonalazódó közös európai megoldást a közelmúltban tartott pozsonyi EU-csúcstalálkozón – fűzte hozzá.

Szél Bernadett szerint ebből is látszik,

a népszavazás csupán arra kellett a kabinetnek, hogy elterelje a választók figyelmét,

és a „kampány leple alatt kitalicskázza magának az adófizetők milliárdjait”.