Fizetésemelést követelnek a közszolgák

Boros Péterné beszél demonstráció Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS logo mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ szakszervezeti vezető SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY Budapest, 2013. november 14.
Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalm
Budapest, 2013. november 14. Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) Lyukas a cipőnk címmel megrendezett demonstrációján a Nemzetgazdasági Minisztérium József nádor téri épülete előtt 2013. november 14-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Érdemi tárgyalásokat és fizetésemelést követelt a Belügyminisztérium előtt demonstráló Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. 
Vágólapra másolva!

Fizetésemelést követel a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A szervezet elnöke erről az önkormányzatok napja alkalmából a Belügyminisztérium budapesti épülete előtt tartott demonstráción beszélt.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke Forrás: MTI/Illyés Tibor

Boros Péterné elmondta: örülnek ugyan annak, hogy – részben az ő fellépésük nyomán – a járási hivatali dolgozók keresetét rendezte a kormány, ugyanakkor szerinte ez "elfogadhatatlan és indokolatlan bérfeszültséget okoz", aminek következménye az elvándorlás az önkormányzati hivatalokból.

Eredménytelen volt a sztrájk

A demonstráción a szervezet elnöke felidézte:

két héttel ezelőtt azért sztrájkoltak az önkormányzati dolgozók, mert nyolc éve nem emelkedett a bérük, döntő többségük fizetése régen a hivatalos létminimum alatt van.

Emellett a kistelepülési polgármesterek díjazása is "méltatlanul alacsony".

"Sztrájkjaink sikeresek, de eredménytelenek voltak" – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért az önkormányzatok ünnepén ismételten követelik kollégáik fizetésének emelését és a korrekt életpálya-szabályozást, amelyhez elkészítették a saját törvényjavaslatukat is.