Egymillió forintot csalt ki az emberektől az internetes csaló

Food shopping online FIN Angebot Auswahl Bildschirm Branche COMPUTER E-COMMERCE Einkauf Einkaufswagen Freizeit Handel Handelsplatz INTERNET Internetshop webshop LEH Laptop Lebensmittel Lebensmitteleinzelhandel Lebensmittelhandel Lifestyle Monitor Not
Miniature shopping cart with food packaging and laptop as a symbol for online shopping.
Vágólapra másolva!
Egymillió forintot csalt ki áldozataitól egy budapesti nő. Többek között márkás ruhákat és ékszereket ígért olcsón. A pénzt előre kérte, cserébe viszont semmit sem adott.
Vágólapra másolva!

A nő az interneten, webáruházában hirdetette, illetve adta el termékeit, vagyis egészen pontosan nem létező termékeit. A vevők ugyanis, miután kifizették neki a három és ötvenezer forint közötti összeget, cserébe semmit nem kaptak.

A kép illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Klaus Ohlenschläger


Összesen 120 embert csapott így be nő, aki nem talált munkát, állítása szerint ezért kezdett bele a csalássorozatba.

Márkás órákat, ékszereket, ruhát, de még gyógyászati segédeszközöket is kínált. Bankszámlát is nyitott, a pénzt erre kellett utalni. A megrendelés visszaigazolásakor arra hivatkozott, hogy az árut külföldről fogja beszerezni. Ilyenkor még az e-mail címét és a telefonszámát is megadta.

A türelmetlenebb vevőket árengedménnyel, és vigasz ajándékkal hitegette, majd egy idő után elérhetetlenné vált. A befizetett pénzt - 7.000,- illetve 20.000, forintot - minössze két embernek fizette vissza.
A nő ellen - aki összes egymillió forinttal csapta be áldozatait - vádat emeltek.