Kiraboltak és megöltek egy idős nőt Budapesten

börtön ÉPÜLET
Balassagyarmat, 2015. október 27. A Balassagyarmati Fegyház és Börtön 2015. október 27-én. Lezárult az a csaknem hároméves bűnmegelőzési program, amelyben az ország 28 büntetés-végrehajtási intézetében 5700 elítélt vett részt, közülük 1200-an piacképes szakmát szereztek. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Háromfős banda ölt meg és rabolt ki egy idős budapesti nőt. A pénzét és az ékszereit vették el, majd halálra szurkálták.
Vágólapra másolva!

A háromfős banda két tagja – egy 22 és egy 25 éves nő - régóta ismerték egymást, barátnők voltak, míg harmadik társuk egy 36 éves férfi a gyilkosság előtt börtönben volt. Onnan kezdett levelezni a fiatalabb nővel. Miután szabadult, hozzá is költözött. Hárman, együtt tervelték ki, hogy kirabolják szomszédjukat, egy egyedülálló, idős nőt.

Forrás: MTI/Komka Péter

A 25 éves nő kopogott be hozzá. Őt be is engedte, az időközben megjelent férfit azonban már nem akarta. Mondta neki, hogy menjen el, de a férfi befogta a száját és a hálószobába vitte. Közben a két nő a házat kezdte átkutatni. 40.000 forintot és ékszereket - gyűrűket, láncot, karkötőt és fülbevalót - vettek magukhoz.

Miután végeztek, megbeszélték, hogy nem hagyhatják életben az idős nőt, mert az felismerte őket. A férfi ezért egy, a házban talált késsel legalább hétszer megszúrta az idős nőt, aki azonnal meghalt.

A pénzből és az eladott ékszerek árából ruhákat, egy gyűrűt és a férfi egy kocsit vett.

A három embert nem sokkal később elfogták, most pedig a bíróság elítélte őket. A férfi legkorábban 25 év után szabadulhat, a fiatalabb nőt 16 évre, míg harmadik társukat 10 évre ítélték.

Az ítélet nem jogerős.