Jelentkezett a nő, aki az egész robbantást láthatta

teréz körút király utca robbantó police.hu
Vágólapra másolva!
Újabb merénylettől félnek a budapestiek a szombati robbantás után. Több helyre is riasztották a rendőröket az elmúlt napokban magára hagyott táska miatt, de szerkesztőségünkbe is érkezett hívás újabb robbantásról, mint kiderült, tévesen.
Vágólapra másolva!

Jelentkezett a rendőrségen az a nő, aki közvetlenül a rendőrök előtt sétált el a robbantás előtt szombat éjszaka. Erről a 24.hu számolt be, de az Origo informátorai is megerősítették. A nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője viszont az információt egyelőre hivatalosan sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Ahogy azt néhány órája az Origo megírta, azt a nőt keresték, akinek óriási szerencséje volt, mert – ahogy az a felvételen is látszik – a rendőrök mögött sétált, de gyorsabb tempóban, mint a járőrök, ezért előzhette meg őket, és ezért úszhatta meg sérülés nélkül a szombat esti robbantást.

Közben folyamatosak a riasztások a szombat esti robbantás óta.

Vasárnap reggel szerkesztőségünkbe is érkezett egy hívás azzal, hogy ugyanott, ahol a merénylet történt, újabb bomba robbant.

Percek alatt kiderült, hogy a hír nem igaz, mindössze annyi történt, hogy a robbantás utáni romokat takarítják el, teszik fel egy autóra, ennek a zajára hitték azt az ott lakók, hogy újabb bomba robbant.

Forrás: MTI/Lakatos Péter


De

gyanús csomag miatt bombariadó volt a belvárosban is, ezért a Vas utca egy részét le kellett zárni,

később pedig a 9-es buszon láttak gyanús csomagot. Ugyanez történt a Liszt Ferenc repülőtéren is. A csomagot tűzszerészek vizsgálták át, de robbanószerkezetet – ahogy a másik két esetben sem – nem találtak. A repülőtéren közben – ahogy azt Papp Károly országos rendőrfőkapitány egy nappal a robbantás után bejelentette –, fokozott készültség van.

Fotó: Hirling Bálint - Origo


Ahogy fokozott készültség van az egyes határátkelőknél és pályaudvarokon is. A készenléti rendőrök egyes nemzetközi járatokra fel is szállnak, és átvizsgálják őket.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az is kiderült, hogy a két megsérült rendőr egyike sincs már intenzív osztályon. A Blikk úgy tudja, hogy

a súlyosabban megsérült fiatal nő – ahogy fogalmaznak – csodával határos módon egyre jobban van, ezért orvosai úgy döntöttek, felébresztik a mélyaltatásból.

A lap információi szerint azonban nem emlékszik arra, mi történt vele.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy arról az Origo több cikkében is beszámolt, maga a robbantás szombaton késő este történt. A merényletben két rendőr sérült meg. Az országos rendőrfőkapitány szerint a robbantás célpontjai ők, vagyis a kollégái voltak.